In trei luni, PNL a devenit campionul traseismului politic

Aripa Social-Liberală din PNL tinde sa devină… majoritară. Pană la aceasta oră, unul din cinci deputati PNL este transferat de la alt partid, astfel că partidul National Liberal are toate sansele să devină campionul traseismului politic. Majoritatea importurilor sunt de la “majoritatea toxică”, PSD, si ALDE, plus PRO România.
Pe vremea când era în opoziție, PNL trambita interzicerea traseismului.
“Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească şi cred că este momentul să punem piciorul în prag şi să arătăm clar cine vrea perpetuarea traseismului politic şi cine nu vrea perpetuarea traseismului politic. În ce ne priveşte pe noi, vom iniţia un proiect de lege pentru a interzice traseismul politic, iar parlamentarii care îşi părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi, să îşi piardă mandatul, Fenomenul traseismului politic trebuie oprit pentru că el este de fapt o gravă deteriorare a mandatului reprezentativ şi a democraţiei în România. De-a lungul timpului s-au constituit Guverne care în votul care exista în spatele parlamentului nu aveau nici 35%”, declara Ludovic Orban pe 28 august 2017.
Iata lista transferurilor făcute de PNL pana in acest moment, cu specificatia ca aceste transferuri se vor intensifica in aceste zile:
De la PSD
– Andrei Alexandru
– Cristina Burciu
– Mihaita Gaina
– Elena Haratau
– Ovidiu Sitterli
De la PMP
– Liviu Ioan Balint
– Ion Tabugan
De la ALDE si PRO Romania
– Mircea Banias
– Remus Borza
– Sorin Cimpeanu
– Daniel Constantin
– Damian Florea
– Florica Ica Calota
– Toma Petcu
– Marius Surgent
De la USR: Matei Dobrovie
Mai mult, acum preşedintele PNL Ludovic Orban anunţă că nu vede „niciun motiv” pentru care actualul primar al Iaşiului Mihai Chirica nu ar candida din partea PNL dacă filiala PNL Iaşi va susţine candidatura sa.
Astazi (joi, 5 martie), unul dintre cei mai vocali liberali, Florin Roman, a fost intrebat dacă PNL este deschis să primească alți parlamentari de la Pro România și ALDE, iar deputatul a răspuns…
Da. Au fost situații în care am primit astfel de parlamentari, pe cei care au votat alături de Guvernul liberal și și-au asumat public acest lucru. Altă soluție nu există, pentru că matematica e destul de simplă: nu poți aduna această majoritate, decât dacă faci genul ăsta de compromis”.