Isteria bugetului inchide spitalul?

Isteria bugetului inchide spitalul?
Toate posturile nationale de TV dadeau ca iminenta inchiderea spitalului Judetean Giurgiu din cauza blocarii si celui de-al doilea buget de catre actiunea Institutiei Prefectului.
Facem precizarea ca si acest al doilea buget a fost atacat in contencios administrativ de catre prefectul Robert Cristoi.
Directorul Spitalului, medicul. Mihai Petre, a declarant ca nu este corecta blocarea intregului buget al SJG si are si o explicatie pertinenta: ”Practic, Spitalul este finantat din trei bugete: bugetul CJ, care asigura cheltuielile pentru reparatii si investitii, bugetul propriu al Spitalului – banii ce revin SJG prin relatia contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate si care reprezinta aproximativ 90% din totalul fondurilor – si bugetul de stat – bani proveniti de la Ministerul Sanatatii, pentru functionarea Unitatii de Primiri Urgente. Asadar, in ceea ce priveste CJ, acesta acopera doar o parte a banilor necesari SJG si, prin urmare, chiar daca bugetul CJ este blocat, noi ar trebui sa avem accces la celelalte sume, provenite de la CAS si Minister! Din pacate, nu se intampla asa si acum avem blocate toate fondurile.
Mihai Petre a declarant ca a avut un dialog cu prefectul Cristoi, care ar fi promis ca va solicita juristilor institutiei sa analizeze aceasta situatie…
Mihai Petre a declarant ca va are o varianta de rezerva: sa solicite inchiderea spitalului, ceea ce, in opinia directorului institutiei ar insemna o grea lovitura pentru giurgiuveni.
Nu ne spune insa, domnul director, de ce politizeaza activitatea spitalului, si nici daca spitalul are autorizatie de functionare, si cat timp a functionat fara acest act.
De asemenea, nici de conditiile din spital nu pomeneste nimic. Ca simpla curiozitate, poate ne explica cum de s-au inmultit farmaciile de langa spital, ca ciupercile dupa ploaie. Poate are domnia sa o explicatie… In care sa includa toate elementele “ecuatiei”.
N.R. Luni, o delegatie formata din oameni ai muncii din Consiliul Judetean, a fost prezenta in usa prefectului, unde au practicat dansuri irlandeze cu batai din picior. Obiectul nemultumirii era aceeasi isterie a bugetului blocat, care tinde sa cada in derizoriu, mai ales ca toata lumea stie ca nu este altceva decat o batalie politica pre electorala.

3 comentarii

  1. @ioana ionescu. tocmai ai confirmat ce am zis eu,mihai petre trebuia sa ramina doctor si atit. dorinta de a suge si el o maduvioara il facu politician,unul slab tare,in virtutea linsului in coor al imparatului lucica si al lui mitica beianu,a ajuns director,alminteri merite manageriale,vorba olteanului,nu prea…

  2. Mihai Petre se află în memoria celor pe care i-a tratat și va mai rămâne, pentru că este încă medic și asta nu i-o poate lua nimeni. Nimeni nu știe adevărul în totalitate,dar scrie în ADN -ul poporului nostru să ne dăm cu părerea și de-i cerere, și de nu.. Singura realitate este că dacă rămânem fără spital, ne vom duce dracului rapid. Să comentăm pe iad.ro, toate eluculubrațiile celor ce-i apără pe unii sau pe alții…Nu mai contează individul luat în parte…numai suntem umani…și…merităm tot ce ni se întâmplă.

  3. daca mihai petre isi vedea de medicina si de inimile oamenilor bolnavi,raminea pe pozitiv in memoria colectiva. nu,cum fiecare om trebuie sa avanseze pina la atingerea pragului maximei incompetente,mihai petre se dadu cu politica labarala,cu lucica imparatu’ si mitica de la cons.judetean.l-am vazut pe la haznaua 3 cind cu protestele,de ce s-o fi bagat in cloaca numita politica,nu o sa inteleg adica…inteleg,cascavalul,maduvioara etc.

Comentariile sunt inchise