“Jos pălăria pentru polițiștii de frontieră și lucrătorii de la Vama Giurgiu” – Victor Ponta

Liderul Pro România, Victor Ponta, își scoate pălăria în fața polițiștilor de frontieră de la Vama Giurgiu, pentru că au reușit să implementeze un sistem foarte bun, în așa fel încât fiecare mașină stă doar câteva minute pentru intrarea în țară. Ponta susține că polițiștii de frontiera de la Giurgiu ar putea fi dați exemplu de bună guvernare, însă contează pe cine păstrăm în fruntea țării.
”Jos palaria pentru politistii de frontiera si lucratorii de la Vama Giurgiu / am trecut in aceasta seara ( in cea mai aglomerata zi a anului, la cea mai aglomerata ora posibila , cu zeci de mii de romani care se intorceau din Grecia, Turcia si Bulgaria ) prin Punctul de Frontiera rutier / timpul de asteptare pentru fiecare masina in zona romaneasca era de cateva minute ( doar la “desteptii” de vecini bulgari era de asteptat la cateva ghisee penibile pentru plata penibilei “taxe de pod”) .
Ce dovedeste acest exemplu de buna administrare a unei situatii speciale – pe care l-am vazut cu ochii mei? Ca nu exista problema administrativa care sa nu fie rezolvabila – trebuie doar indeplinite 3 conditii :
1. Buna vointa : sa treci peste toti”smecherii din birouri” care iti spun ce NU se poate – sa vrei sa rezolvi o problema ca sa arati respect fata de concetatenii tai, de timpul si nervii lor , cei care platesc taxele si impozitele din care se intretine o administratie publica
2. Profesionalismul celor care au o munca administrativa de facut – tot aud sloganul asta cu “oameni noi” / eu cred ca trebuie oameni profesionisti si cu experienta ( degeaba aduci “oameni noi” mai prosti, mai aroganti si mai lacomi decat cei “vechi” – trebuie sa aduci oameni noi mai buni , punct).
3. Decizie – cand ministrul este bodyguardul Veoricai la conferintele de presa la care spune prostii ca sa radem toti , cand secretarii de stat sunt numiti pe un criteriu politic si cand toti “generalii” pleaca la pensie cu sute milioane pe luna – trebuie sa ai oameni la nivelul 2 si 3 care sa isi asume deciziile necesare pentru buna functionare a administratiei publice!
Cazul din acesta seara de la Giurgiu este, din pacate, o exceptie ! Putem insa sa facem din buna guvernare si buna functionare a administratiei publice o regula si nu o exceptie! Depinde doar de noi pe cine punem ( sau pastram) in fruntea Tarii!”, scrie Victor Ponta.

2 comentarii

  1. Pentru taxa „penibila„ poate ca d-l Ponta ar fi putut face ceva ca sa nu mai fie penibila, ca doar a avut haturile in mana.
    In ceea ce priveste comparatia ca la romani „mere cu pere„.
    Si la noi se sta la plata taxei.

    1. Atunci du-te cu avionul, sa nu mai platesti „taxe”. Poate asa iti convine.
      Peste tot se platesc taxe, problema este de fluidizare, nu pntru taxa in sine.

Comentariile sunt inchise