Liberalii si-au stabilit criteriile de intrare pe listele de europarlamentare

In cadrul sedintei Biroului Executiv al PNL de luni, 30 iulie, s-au stabilit criteriile, calendarul si procedura de alcatuire a listei de candidati pentru alegerile europarlamentare.
Dosarul de candidatura va cuprinde un CV profesional, un CV politic si un proiect pentru activitatea îi Parlamentul European, iar inscrierile in competitia interna se fac pana la data de 1 septembrie.
Pentru a putea candida pe listele PNL, membrii liberali trebuie sa reprezinte o euroregiune de dezvoltare si sa beneficieze de sprijinul a jumatate plus unul dintre filialele din regiunea de dezvoltare respectiva.
In cadrul listei, fiecare regiune de dezvoltare va avea cate 4 candidati plus unul supleant, cele 8 regiuni de dezvoltare fiind ierarhizate in functie de rezultatul la alegerile locale si parlamentare, dar si de sondajul de opinie efectuat de partid.
In final, primul loc pe lista de candidati va fi decis de Biroul Executiv, la propunerea presedintelui PNL.
Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experienta politica, experienta administrativa si profesionala, experienta in relatii internationale, calitatea proiectului depus.
Evaluarea candidaturilor se va face de către BEX în baza unui punctaj aferent fiecărui criteriu.
Forma finala a listei de candidati va fi votata pana cel tarziu in data de 1 noiembrie de catre Biroul Politic National, conform prevederilr statutare, la propunerea BEX.