Marea praduiala – Cui i s-a pus pata pe APA SERVICE

Luni dupa amiaza, o mana de liberali giurgiuveni, “nucleul dur” al organizatiei – Florian Velicu plus consilierii locali Adrian Anghelescu, Alina Meclea, Matei Mihai si George Tiganila, au sustinut o conferinta de presa din care am aflat… nimic.
Invitat special, proaspat scos de la naftalna istoriei politichiei giurgiuvene – Dumitru Beianu.
Conferinta a semanat izbitor cu o reeditare a peliculei “Cum sa furi un million”, insa cu numele schimbat in “Cum sa pui mana pe APA SERVICE”.
Subiectul a fost “scandalul” dintre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) “Sanatate asigurata prin apa curata” si (neaparat) dusmanul de clasa – primarul Nicolae Barbu, care s-ar pune de-a curmezisul alimentarii cu apa a 27 de localitati din judet si ar periclita (pe persoana fizica) un proiect de 106 milioane de euro (Velicu a baleiat luni seara intre 106, 130, 140 si chiar 150 de milioane de euro). Dintre care, 10 milioane de euro ar reveni municipiului Giurgiu pentru canalizare si retele de apa. Retele despre care primarul Barbu spunea ca sunt executate in proportie de aproape 100% din bugetul propriu al societatii si al Primariei.
S-a lasat cu amenintari, cu vorbe grele din partea domnului Velicu Florian – director al ADI, insa cand acesta a fost intrebat cum incurca Primaria Giurgiu derularea acestui proiect, ei bine, nimeni n-a mai inteles nimic.
Cert este ca Velicu a insistat ca APA SERVICE, operator regional, sa treaca (gratis, definitiv si irevocabil) in subordinea totala a ADI, care va schimba Consiliul de Administratie, directorii, etc.
Aceasta, in situatia in care Consiliul Local (CL) Giurgiu este actionar majoritar al SC APA SERVICE, cu 83% din actiuni. Mai mult, printr-o hotararea de CL s-au scos la vanzare actiunile APA SERVICE, insa nici Consiliul Judetean si nici ADI nu s-au aratat interesati de cumparare. Gratis e mai rentabil…
Consilierii locali prezenti la conferinta au precizat ca au initiat un proiect de hotarare de Consiliu Local (HCL) privind acordarea unui mandat special pentru ADI in vederea exercitarii atributiilor de autoritate tutelara a operatorului APA SERVICE, desi un proiect similar aflat pe ordinea de zi a sedintei CL din 10 iulie nu a fost aprobat de consilierii PNL… Motivarea votului impotriva acestui proiect a consilierilor PNL este unul naucitor: nu au avut toate datele despre acest proiect!
Si atunci, este legitima o indoiala serioasa cu privire la modul in care voteaza acesti consilieri? Dei sustin ca atunci au fost “de buna credinta”… Inseamna ca acum vor vota exclusiv politic, “la ordinul partidului”, indemnati de Florian Velicu si convinsi de Dumitru Beianu.
Giurgiuvenii au dreptul sa stie (fara excese de articole si paragrafe din legi), cu subiect si predicat, de ce nu poate continua acest proiect cu bani europeni, in situatia in care unitatea administrativ teritoriala Giurgiu (Primaria Giurgiu) nu admite ca operatorul regional, la care este actionar CL cu 83%, sa fie “subjugate ADI-ului…
Ce interese se ascund in spatele acestui proiect cu cantec, cine pofteste la butoanele APA SERVICE si la sumele grase care se vor licita (de acelasi operator regional), sunt intrabari la care vom incerca sa raspundem in materialele urmatoare.

I.D.