Marian Mina: „Drula” USR-istă din politica românească loveşte din nou

După ce s-a pus cu toate tunurile pe marile proiecte de infrastructură rutieră şi a dat cu barda în compania Tarom, ministrul Transporturilor a pus gând rău şi Portului Constanţa. Astfel, ia la rând toate sectoarele în care are atribuţii şi se asigură că #avantajele sunt exclusiv ale camarilei de partid, respectiv ale prietenilor din afară, în timp ce lasă România cu buza umflată pe toate căile de transport.
Cătălin Drulă reuşeşte să declanşeze scandaluri în cascadă, cu tupeul unui progresist mic şi ambiţios, pus pe golit vistieria la care ar trebui să stea de pază.
Astfel, ministrul Drulă este acuzat, mai nou, că a schimbat #ilegal administratorii Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime, miza acestor demersuri pe repede înainte fiind evidentă: #privatizarea Portului Constanța.
Mai întâi, Ministerul Transporturilor, sub semnătura ministrului Cătălin Drulă, a convocat ilegal Adunarea Generală a Acționarilor a Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime(CNAPM). Obiectivul a fost #revocarea din funcție a administratorilor, înainte de expirarea contractelor de mandat valabile până în aprilie 2022.
Celor 4 administratori schimbaţi le-au fost puse în cârcă rezultatele unor controale „fantomă”. Sunt considerate ca atare, deoarece rezultatele celui din 2019 nu ar fi fost depuse şi înregistrate şi la CNAPM, iar cât priveşte controlul din 2020, surse din cadrul companiei susţin că nici n-ar fi fost efectuat.Ceea ce a făcut Drulă este ilegal, în primul rând pentru că ministrul nu are atribuții în Guvernanța Corporativă care reglementează activitatea Portului Constanța.
Ca atare, dacă intenţiona să convoace Adunarea Generală a Acționarilor, trebuia să solicite acest lucru Consiliului de Administrație. Acesta, la rândul său trebuia să convoace Adunarea Generală a Acționarilor și să-i transmită subiectele incluse pe ordinea de zi. Lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât, pentru ședința convocată pe 15 aprilie 2021, Fondul Proprietatea a votat prin corespondență cu o zi mai devreme. În plus, la şedinţa cu pricina nu a fost convocat președintele Consiliului de Administrație și nici un alt membru cu mandat.
Un lucru extraordinar pentru #România ar fi dacă al doilea ministru care decolează de la Guvern către domiciliu- pentru totdeauna- se numeşte Cătălin Drulă. Urmat, desigur, de toţi colegii săi din USR-PLUS şi PNL.
DETALII: https://newsweek.ro/…/drula-a-schimbat-ilegal-patru…