Mirela Delea: Eliminarea subvenţiilor şi liberalizarea preţurilor la energie duce la triplarea facturilor pentru români

In conferinţa de presă de joi, 27 februarie de la sediul PSD Giurgiu, Mirela Delea, purtător de cuvânt al organizaţiei judetene a social democraţilor, a declarat că eliminarea subvenţiilor la energia termică si liberalizarea preţurilor la gazele naturale si energia electrica va avea un efect devastator asupra romanilor, iar clasa de mijloc va fi ingenuncheată, facturile ajungand să se tripleze.
„Vor creşte preţurile la principalele facturi de utilităţi, la energie electrică, la gaze şi energie termică şi astfel vor fi afectaţi în special românii din clasa de mijloc, care sunt cea mai productivă categorie socială.
Prin efectul deciziei PNL de a abroga plafonarile la tarifele pentru populaţie, practic, preţurile la energie electrica si gaze se vor liberaliza în acest an, iar facturile se vor majora cu cel puţin 25 la sută. Intenţia actualului guvern de a elimina subvenţiile la căldură va duce la triplarea valorii facturilor la întreţinere pentru majoritatea populaţiei, iar cumularea celor trei efecte de liberalizare a preţurilor la gaze, energie electrică şi eliminarea subvenţiilor la încălzire va arunca în aer costurile vieţii pentru milioane de români”, a declarat Mirela Delea.