Monica Macovei: Toata clasa politica este la fel, toti vor sa ia primari de la alte partide politice cand ajung la putere!

Monica Macovei cere Guvernului sa nu promoveze ordonanta de urgenta prin care se legifereaza migratia politica si santajul la care sunt supusi primarii de catre toate partidele politice aflate la un moment dat la putere.

„De ani de zile, partidele politice isi fura unele altora primarii. Toata clasa politica este la fel si toti fac la fel cand sunt la putere. Vor sa ia primari din alte parti. Si asta trebuie sa se opreasca, pentru ca primarii sunt alesi ca sa lucreze pentru comunitati. De ce sunt santajabili primarii? Pentru ca nu au bani si sunt obligati sa stea cu mana intinsa la Guvern si la baronii judeteni.”, a declarat Monica Macovei, candidat independent pentru functia de presedinte al Romaniei.
Monica Macovei considera ca, din cauza ca nu primesc bani, primarii au devenit o masa de manevra pentru partidele politice. “Primarii au primit sarcini, competente, dar nu au bani, sunt masa de manevra pentru partidele politice. Iar votul oamenilor este viciat, pentru ca sunt impinsi sa voteze cu partidul X, pentru ca altfel primarul si comunitatile nu primesc bani de la <centru>”, a explicat Monica Macovei.

Monica Macovei sustine ca exista solutii pentru a depasi situatia si a pune capat santajului la care sunt supusi alesii locali. “Daca facem o descentralizare reala, iar primariile gestioneaza banii comunitatilor, primarii nu vor mai trebui sa se umileasca in fata politicienilor de la centru”, a declarat Monica Macovei.

Monica Macovei considera ca initiativa PSD este un alt atac la functionarea statului de drept, dupa modelul “martea neagra”, pentru ca PSD vrea sa controleze intreaga tara.