Naşu’ şi cu finu’, ne-au f…t destinu’

Motto: Pe naşu il pun in faţă
E modelul meu in viaţă
E tot timpul langa mine
Îmi dă sfaturi doar de bine
(versuri dintr-o manea oarecare)
Se intamplă in capitala judetului Giurgiu, in anul pesedist 2019! Pare că municipiul Giurgiu este dusmanul şefilor de la judeţeana PSD. Este adevărat, senatorul Niculae Bădălău nu stă pe multe voturi la nivel de municipiu, dar cu ajutorul lui Barbu, Floricel sau alţi actuali sau fosti pesedişti, senatorul din Bolintin Vale a adunat voturi. Atat cat să poată să se dea mare la nivel central cu locul unu pe ţară.
De neinţeles este finul lui Badalau, Marian Mina, care trăieşte in Giurgiu, are prieteni şi rude in Giurgiu… Cu ce să-i fi gresit locuitorii municipiului lui Marian Mina, incat să pună mai presus relaţia cu naşu’ Bădălău, decat relaţia cu concitadinii săi. Povestea asta aduce mai degrabă a titlu de serial – unul horror – Urzeala naşului, sau PSD contra municipiului.
Asa cum nu intelegem reactia unora care, doar pentru “a face frumos”, spun sau scriu basme, fără să se intrebe dacă a doua zi se pot uita in ochii concitadinilor. Cum să concepi ideea că oraşul in care iţi creşti copiii se poate dezvolta fără fonduri şi “călăii” care nu distribuie banii sunt personajele pozitive din basmul pe care il serveşti giurgiuvenilor.
Care ar fi trebuit să fie reacţia lui Barbu sau a oricari alt primar, in situaţia in care propriul partid ii pune tălpi şi il ţine “cu dinţii la gard”, punand in pericol investiţiile de dezvoltare ale oraşului? “Mulţumim din inima partidului”?
“Executia bugetara in anul 2017 a fost de 141.930.000 de lei. La 31 decembrie 2018 a scazut la 104.745.000 de lei, iar la 31 decembrie 2019 este prognozat la 93.201.000 lei. Asadar, in anul 2019, fata de anul 2017, bugetul Primariei Giurgiu a scazut cu 34%. Acelasi buget a scazut in 2019 fata de 2018, cu 11%”, a declarat primarul Barbu.
Despre ce vorbim?
Ar fi trebuit ca Barbu să zică mersi lu’ naşu şi finu, care ne-au f…t destinu?
(Nu este un pamflet! Este o opinie personala. Ca sa nu fie niciun dubiu.)
N. Prevăzutu

3 comentarii

    1. „Gigel Coman”, „Giurgiuvean”, „Vasile Grecu”, etc, e drept ca „e implicit” personala, dar ca ziar, puteam sa public – fara ghilimele – opinia altcuiva. Sa auzim de… mai bine!

  1. Felicitari pentru opinie. E trist dar e adevarat.
    Nasu si finu’ sunt o echipa profesionala au reusit sa fure tot.

Comentariile sunt inchise