Niculae Badalau afirma ca daca Liviu Dragnea facea “un pas in lateral”, rezultatul PSD la europarlamentare ar fi fost mai bun

In cadrul conferintei de presa de vineri, 12 iulie, presedintele PSD Giurgiu, ministrul Niculae Badalau a dat un raspuns surprinzator la o intrebare pe care i-a adresat-o un reprezentant al presei locale:
– Credeti ca daca Liviu Dragnea ar fi facut din vreme un pas inapoi, rezultatul PSD la europarlamentare ar fi fost mai bun?
“Sigur ca da! Sigur ca da! Eu nu spun si nu vreau sa afirm niciodata ca Dragnea e vinovatul principal. Nu. Vinovati am fost toti. Vinovati am fost toti ca n-am reusit sa facem o coeziune, un grup cat mai mare pentru a lua o pozitie… Nu pentru schimbarea lui Dragnea, ci pentru a schimba cursul partidului, principiile, comunicarea, tot ce era gresit.
Acest lucru mi-l imput, pentru ca s-a incercat, nu putem spune ca nu ne-am dat seama. In legatura cu ceea ce am scris eu in acea scrisoare, eu am spus ca ne indreptam spre dezastru si ca avem o problema de perceptie a cetatenilor vis a vis de partid. In final, ideea este ca n-am stiut sa reactionam la toate cate ni s-au pus in spate
Trebuia de atunci sa luam masuri: poate facea Dragnea un pas in lateral, poate prin presiunea CEx schimbam agenda partidului. Pentru ca atunci, agenda partidului era Justitia… Insa Romania trebuie sa isi indrepte atentia catre economie, ca de aici vin resursele Bugetului…”, a declarat Niculae Badalau.