Niculae Bădălău – declarația care ii poate afecta cariera politică

In conferinta de presa de la Giurgiu, vineri, 29 noiembrie, presedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badalau a facut o declaratie nefericita, in contextul discutiei despre votul la prezidentiale din Diaspora.
“E o discriminare, dânșii (cei din Diaspora – N.R.) să voteze trei zile și noi una… Mie nu poate să mi se dea un drept și altuia nu. Noi trebuie să găsim formele prin care și dânșii… Acum e discuția pe câte locuri dăm în Diaspora. Dacă vreți să puneți pe listă și Diaspora, cine nu vă lasă? Azi au patru cu doi. Ei au 700.000 de oameni, avem, care au domiciliul, pașapoartele alea cu domiciliul, care-s legale, restul, până la trei, cinci milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăștia, eu știu, nu știu, nu ilegal, da’…”, a declarat Niculae Bădălău.
Toata conferinta de presa a fost transmisa live pe facebook de www.open-tv.ro, iar declaratia nefericita a lui Niculae Badalau (min. 46 din filmare – https://www.facebook.com/opentv1/videos/2631395610282160/) – a fost rupta din context si distribuita pe retelele de socializare de site-ul www.giurgiuacid.ro.
De aici a plecat tavalugul. Iar presa nationala si oamenii politici nu au intarziat sa reactioneze, desi Niculae Badalau si-a cerut scuze pentru aceasta declaratie pe contul sau de socializare.
“Îmi cer scuze pentru declarațiile despre Diaspora apărute astăzi în spațiul public. Ele au fost scoase din context, însă, în niciun caz, intenția nu a fost de a jigni pe cineva. Ii respect pe toți oamenii care muncesc pentru a-și întreține familiile și îi asigur de toată stima și prețuirea mea.”, a scris Badalau ieri seara.
Colegii din PSD ai senatorului au reactionat – mai intai Marcel Ciolacu si apoi Gabriela Firea condamna aceasta declaratie. Sambata dimineata si Ionel Arsene de la Neamt a reactionat si a spus ca a vorbi urat despre romanii din afara granitelor este “trist si meschin”.
“Cred că a venit vremea să nu mai punem semnul egal între ideea de echipă politică și tăceri complice!”, scrie Arsene pe Facebook.
Asa cum era de asteptat, afirmatia lui Badalau a venit “manusa” pentru liberali. Deputatul Ovidiu Raeţchi afirmă că Bădălău ar trebui să demisioneze din Senat.

Vom vedea insa, daca pesedistii vor cuantifica in vreun fel, cat rau face partidului aceasta declaratie a lui Badalau (rupta din contextul discutiei despre Diaspora – care are peste 5 minute) si care sunt masurile luate de conducerea centrala a PSD.
Ion Diaconescu

Un comentariu

  1. „Nenorocitii astia de la PNL i-au pus vorbele in gura” !!!!!!!!!!
    Asta a fost cel mai tare comentariu de sustinere al lui Badalau… Cateodata ma gandesc ca ne meritam soarta cu astfel de oameni.
    Un astfel de personaj nu are ce cauta in zona politica… Din pacate multi au gandirea asta, dar fie nu pot sa se exprime, fie sunt stabili emotional si pot sa-si reprime gandurile.

Comentariile sunt inchise