Niculae Badalau, explicatii: cine trebuie “sa se spele pe cap” cu Zona Libera

B.NiculaeVorbind despre investitiile pe care companiile chinezesti ar vrea sa le faca in Romania, senatorul Niculae Badalau nu a rezistat tentatiei de a trage de urechi autoritatile locale din Giurgiu, acuzandu-le… parinteste ca nu au transformat Zona Libera in Parc Industrial. Liderul PSD a spus in cadrul unei conferinte de presa despre companiile chinezesti, ca acestea sunt interesate sa investeasca in mod special in parcuri industriale.
In calitate de presedinte al Comisiei de prietenie cu China, Niculae Badalau a precizat ca a avut mai multe discutii cu chinezii, care doresc sa investeasca in Europa si in special in Romania, mai ales dupa iesirea Marii Britanii din UE…
“Eu am spus in nenumarate randuri ca Zona Libera Giurgiu ar trebui transformata – cel putin partial – in Parc Industrial. Nu este a mea, este a domnului presedinte (Marian Mina – N.R.) si a domnului Barbu, dar nici ei nu stiu a cui este… Probabil ati sesizat ca toate delegatiile chinezesti care au venit in Romania au spus ca doresc sa investeasca in parcurile industriale, unde beneficiaza de facilitati. Cu Zona Libera ramanem in continuare rupti de investitiile mari. In mapele de prezentare pentru delegatiile din China figurau toate parcurile industriale, dar Giurgiu nu era acolo, ceea ce este o rusine pentru noi. Toate aceste lucruri trebuiesc pregatite… Atata timp cat tinem ce este acolo (Zona Libera – N.R.), domnul presedinte Marian Mina si cu domnul Barbu sa se spele pe cap cu ea…”, a spus senatorul social democrat.