Niculae Bădălău șantajează primarii giurgiuveni – spune deputatul Alexandru Andrei

“Niculae Bădălău șantajează primarii giurgiuveni la împărțirea bugetului de stat (prin Consiliul Județean)!”, scrie deputatul Alexandru Andrei pe contul sau de facebook.
Alexandru Andrei poate fi acuzat de multe, dar nu se poate spune ca nu stie ce se intampla in PSD Giurgiu – abia ce a fost exclus din partid, dupa ce si-a facut un stagiu de cativa ani buni in aceasta formatiune politica.
Iata care este modalitatea de santaj despre care scrie deputatul giurgiuvean:
“Pe lângă faptul că vorbim de un buget sărac, banii urmează a fi împărțiți politic. Mai exact, în funcție de numărul de voturi adus PSD-ului de fiecare primar, la apropiatele alegeri europarlamentare, ceea ce revoltă primarii giurgiuveni, iar în ultimă instanţă, cei ce au de suferit sunt cetăţenii judeţului!
În urmă cu două săptămâni, la Consiliul Județean era convocată o ședință cu primarii din județ, ședință la care și-a făcut apariția Niculae Bădălău – care nu avea ce căuta acolo, în condițiile în care era vorba despre o ședință pur administrativă, nicidecum politică.
Din discuțiile pe care le-am purtat, în ultima perioadă, cu mai mulți primari prezenți la acea ședință, a reieșit că aceștia sunt total nemulțumiți de condițiile puse de Bădălău, care le-a spus clar că vor primi bani de la bugetul de stat în funcție de numărul de voturi obținut de PSD la europarlamentare.
Primarii sunt extrem de nemulțumiți și se declară indignați, pentru că nevoile localităților pe care le conduc sunt mari, banii sunt puțini și acum mai sunt și condiționați politic. Edilii sunt îngrijorați de felul în care vor reuși să mențină ”pe linia de plutire” localitățile pe care le conduc, în aceste condiții. Și cel mai grav este faptul că, din toată acestă situație, cei care au de suferit nu sunt primarii, ci cetățenii.
Fără bani de la buget, investițiile vor fi stopate, școlile, drumurile, rețelele de apă și canalizare, în general, tot ce înseamnă administrație locală va funcționa ”la cota de avarie”.
Situația va fi și mai dificilă pentru primarii care au realizat și câștigat diverse proiecte – cu finanțare de la Guvern ori chiar de la UE – și care, din cauza lipsei banilor de la buget, nu vor reuși să acopere co-finanțarea obligatorie, fiind, astfel, în pericol de a pierde fondurile pentru aceste proiecte.
Se pare, însă, că asta nu contează deloc în ochii lui Niculae Bădălău, al cărui unic scop este de a-şi proteja „camarila”, indiferent că asta înseamnă ca giurgiuvenii de rând să sufere, fără a avea vreo vină…”.