Nimic sigur “pe frontul” liberalilor din Giurgiu: care vor fi candidații localelor din 2020?

Liberalii giurgiuveni stau pe un butoi cu pulbere. Luptele interne, surde, incep sa de ape rascoale si se aud din ce in ce mai acute, tonuri de arțag cu iz de nemultumiri.
Zvonurile ca PNL “va inghiti” ALDE si ca Toma Petcu ar putea sa il impinga pe Motreanu mai aproape de Bruxelles decat de Giurgiu, le dau frisoane “catindatilor” la functia de primar al capitalei de judet.
Membrii PNL au mai trait o experienta a sondajului. In 2016. Intre Norut Stanisteanu si Nicolae Florian. Un sondaj facut pe genunchi, din care a iesit invingator cel care a fost agreat de conducerea de atunci a partidului.
Sa zicem ca Toma Petcu (fost liberal sub “domnia” lui Lucian Iliescu) ajunge la carma PNL . Si sa mai zicem ca unul din fiii lui Lucian Iliescu este dispus “sa investeasca” intr-unul dintre candidati – de exemplu in… Adrian Anghelescu. Cu tot tacamul: branduire, consultanta, sume consistente…
In acest caz, cine credeti ca mai baga in seama un sondaj real, cu un castigator real? Nimeni. Castigatorul va fi scos din palarie si se va numi, Anghelescu.
Marian Maroiu cu echipa de la municipiu vor incerca o rupere pentru o candidatura independenta, iar Matei va face echipa cu Anghelescu.
In paralel, Alexandru Andrei va forta numirea pentru candidatura la functia de presedinte al CJ si ajungem la echipa din 2016 a PNL. Fara Beianu si Motreanu.
Nici la localitatile din judet, lucrurile nu sunt batute in cuie. Cei care se autoproclama deja candidati la primarii, trebuie sa stie ca este prematur sa se bata cu caramida in piept. Vin din urma cei de la ALDE care, conform sondajului (cel care va fi), se vor clasa pe locul I, nu-i asa?
Asadar, nu candidatii cei mai bine clasati in sondaje va fi desemnati, ci candidatii cu… dare de mana, si care sunt in gratiile noilor sefi.
I.D.