Oaia, capra, Daea, Daia… De ce? D-aia!!

ministru-daia“Legenda spune ca ministrul Daea
A fost in vizita… la Daia.
Problema-i ca nu s-a’ntalnit cu oaia
Ci nas in nas cu… capra aia.”
Moda ministrilor care fac vizite “inopinante si neanuntate” (dar insotiti de presa) in diferite locatii arondate prin fisa postului a inceput sa prinda si sa atraga “laicuri pe feisbuc”. De la Cuza incoace nu s-a mai vazut asa ceva pe plaiurile mioritice.
Cuc strabate autostrazile si imparte ocaua mustrarilor printre constructori, iar Daea cauta cu tot dinadinsul sa gaseasca oaia fermecata din balada care le da de furca bacalaureatilor, intr-un tete a tete pentru eternitate.
Si cum eternitatea s-a nascut la sat, aflam dintr-o revista de specialitate (www.revista-ferma.ro), la rubrica “La drum cu reporterii Ferma” ca dupa ce si-a terminat treaba pe la minister, uitandu-se el precum Toma Alimos “pe campurile tarii” a pus degetul pe harta taman pe satul Daia din judetul Giurgiu si fix pe o turma de caprite “una si una. Carpatine, dar si Alpine, coborate la campie”. Drept pentru care, in scaun s-a aruncat (scaunul limuzinei ministeriale), pe sofer l-a indemnat, reporterii i-a luat si la Daia a plecat…
Si pentru ca capra (scuzati cacofonia, dar n-am gasit alta solutie) nu e atat de inteligenta, vorbareata si nici mioritica ca (scuzati din nou) oaia, ministrul Daea a stat… la taifas cu fermierii care (tot intamplator) erau pe imas cu cele 170 de capre din dotare, plus tapii de prasila cu pedigree.
Ooops! Fermierii au oarece probleme cu imasul, cu branza, cu laptele si cu aparatul de muls? Nicio problema, chiar daca capra (scuze din nou) nu e iubita ministericeste ca si oaia, ministrul Daea a luat legatura cu directorul DAJ Giurgiu, caruia i-a transmis pe cale orala sa il trimita la fermieri pe unul de la consultanta, care sa constate problemele existente si care sa gaseasca solutii ce vor avea ca finalitate sa impace si capra si fermierii.
Asta este povestea romantata a vizitei “incognito” a lui Daea in Daia. De ce tocmai in Daia? D-aia!
Asteptam si partea oficiala a povestii: ce s-a facut concret, ce solutii a gasit DAJ-ul, cum si cand se pun in practica. Ca de povesti ne-am saturat. De ce? D-aia…
Al PinaDaia 2Daia 1
N.R. Multumiri pentru inspiratie si pentru foto site-ului www.revista-ferma.ro