Paradoxul “bunastarii”: de bucurie ca au crescut pensiile si salariile, cetatenii protesteaza in strada

paradoxA venit sezonul protestelor! Plata defalcata a TVA si trecerea platii contributiilor de la angajator la angajat incepand cu ianuarie 2018 a inflamat sindicatele, care isi mobilizeaza fortele si ameninta cu iesirea in strada.
E complicat si paradoxal… Inseamna ca sindicatele au descoperit o smecherie, un schepsis al maretului program de guvernare (din care n-a mai ramas mare lucru). Altfel nu ar avea rost chemarea la #rezist a… beneficiarilor.
Cu un sistem de comunicare deficitar si cu ministri scosi parca din cosurile unui second hand, Guvernul Tudose pare ca a uitat ca guverneaza pentru plebea votanta si da cu voiosie cu oistea explicatiilor in gard. Declaratiile belicoase, dispretul fata de cetatean (va amintiti raspunsurile la intrebarile care vizau cresterea pretului combustibilului si al ROBOR) nu au facut decat sa arate neputinta, nestiinta si mai ales, nepasare…
Costul acestor declaratii nefericite plus sovaiala, taraganarea si balbaielile explicatiilor privind legea salarizarii este ceea ce vedem acum in strada. Si este abia inceputul. Inceputul sfarsitului.
Stiam ca Romania este tara paradoxurilor, dar iesirea in strada a oamenilor care sa protesteze in situatia in care (zic guvernantii) se maresc salariile si pensile iar utilajele sapa santuri pentru lapte si miere – este paradoxul… paradoxurilor.
I.D.