PDL nu si-a luat gândul de la alegerile comasate

Desi Curtea Constitutionala

PDL nu si-a luat gândul de la alegerile comasate
PDL nu si-a luat gândul de la alegerile comasate

a admis sesizarea USL pe legea privind comasarea alegerilor, democrat-liberalii iau inca in calcul varianta organizarii alegerilor locale si parlamentare simultan.

„Faptul ca s-a admis contestatia USL este categoric de natura a crea asupra majoritatii parlamentare si guvernamentale, asupra PDL o imagine nu tocmai placuta. In momentul acesta, sunt deschise trei variante : alegerile locale sa aiba loc in iunie, cele parlamentare in noiembrie; varianta ca alegerile sa aiba loc comasate in noiembrie; si varianta a treia, ca alegerile sa aiba loc simultan sau comasate in iunie”, a declarat secretarul general al PDL, Ioan Oltean.
El a explicat ulterior ca varianta ca alegerile sa aiba loc simultan in iunie presupune „o intelegere politica intre toti factorii politici, care ar presupune dizolvarea Parlamentului”.
Prezent la Giurgiu, Marin Anton a declarat ca el crede in varianta alegerilor comasate in luna aprilie/iunie – ceea ce ne duce cu gandul la faptul ca in PDL se vorbeste deja de o strategie in acest sens, iar partidul de guvernamant nu si-a luat gandul de la alegerile comasate.