Portretul unei femei puternice din judetul Giurgiu – declaratie politica a senatorului Cristian Marciu

O noua declaratie politica a senatorului Cristian Marciu, aduce in prim plan o alta localitate a judetului. De data aceasta, senatorul giurgiuvean a prezentat in plenul Senatului „Portretul unei femei puternice din judetul Giurgiu” – aratand astfel ca femeile – primar din judet sunt la fel de puternice si devotate comunitatii ca si barbatii.
Comuna Mîrşa, condusa din anul 2008 de Virginia Dragan a cunoscut, pana in acest moment, schimbari in bine considerabile.

Iata textul declaratiei politice:
„Portretul unei femei puternice din judetul Giurgiu
Giurgiuvenii au început să se familiarizeze cu ideea că femeilor li se pot încredinţa importante responsabilităţi politice şi pot fi alese în demnităţi publice.
În mediul rural din judetul Giurgiu, acolo unde trăieşte cca 67% din populatia acestui judet, trei femei au fost realese primar şi în mandatul acesta: Vasilică Elena – la Crevedia Mare, primar la al patrulea mandat, Lucia Andrei – la Bulbucata , primar la al doilea mandat, iar Virginia Drăgan, este la al treilea mandat în istorica Mîrşa – comună menţionată pentru prima dată într-un hrisov la 5 august 1451.
Virginia Dragan a ştiut din prima zi a primului său mandat, în 2008, că toate acțiunile sale vor fi discutate la scenă deschisa. Din iunie 2016 Virginia Drăgan este primar al Partidului Social Democrat , partid prin care şi-a putut duce la îndeplinire proiectele pentru comunitate, după două mandate parcurse din partea Partidului Naţional Liberal.
Din datoria pe care omul sincer o are în primul rând faţă de sine, deși electoratul este pe locul întâi, ea conştientizează valoarea umană şi are o atitudine atentă faţă de locuitorii comunei. Faţă de echipa din primărie, deşi fiecare îşi are locul lui, vede în ei nu doar angajaţii, ci şi specialiştii care aduc plusvaloare proiectelor sale. Iată de ce vă facem părtaşi la lumea ei, în comuna Mîrşa, astăzi formată numai din satul de reședință cu același nume, situată în partea de vest a judeţului Giurgiu la 45 km distanţă de Bucureşti. Accesul se realizează prin intermediul drumului judeţean 601 iar cea mai apropiată gară este în oraşul Videle, la 11 km . Relieful face parte din Câmpia Română. Reţeaua hidrografică este reprezentată de râul Dâmbovnic, ce străbate comuna pe o lungime de 4 km. Zona este favorabilă pisciculturii. Există un heleşteu pe o suprafaţă de 7 ha, care se află în proprietatea Consiliului Local Mîrşa.
Economia comunei se axează numai pe resurse proprii, respectiv terenuri arabile, păşuni, fâneţe, păduri – suprafaţa acoperită cu păduri este de 650 ha, produse animaliere şi vegetale. În comună sunt 113 agenţi economici, care ajung la o cifră de afaceri de 6,7 milioane lei (1,5 milioane euro) iar populaţia totală a localităţii numără 3000 de locuitori, din care 65% sunt apţi de muncă, calificaţi în construcţii şi industrie petrolieră.

Domeniile cu cea mai mare cifră de afaceri sunt legate de:
• Cultivarea cerealelor , plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase, fiindcă teritoriul comunei dispune de o ofertă naturală deosebit de favorabilă pentru dezvoltarea agriculturii – atât a producţiei de cereale şi plante tehnice, cât şi a zootehniei. Peste 6000 de ha din suprafaţa agricolă a comunei sunt cultivate cu cereale, în special rapiţă.
• Transporturi rutiere de mărfuri dar şi
• Activități de alimentaţie.
• Conducta de gaze este în apropierea comunei . Fac parte din programul din acest mandat realizarea reţelei de gaze naturale în comună ca şi realizarea sistemului de canalizare – şi ambele vor face comuna mult mai atractivă pentru investitori.
Armata și Biserica rămân veșnic pilonii României Mari. Anul acesta Virginia Dragan a plâns când soţul său atât de venerat care era preotul comunei Mîrşa a părăsit lumea aceasta, dar a apăsat cu degetul pe rană, fără să crâcnească şi îşi continuă proiectele dedicate comunei, acesteia dăruindu-i munca şi întreaga sa căldură sufletească.
Virginia Drăgan este ajutată de un consiliu local alcătuit din 11 consilieri pe care îi implică în proiectele sale – dintre ei 9 sunt de la Partidul Social Democrat, un consilier de la Partidul Social Românesc, un consilier de la Partidul Alianța Liberalilor și Democraților.
Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în perioada 2017-2020 prin care Ministerul Dezvoltării alocă nu mai puţin de 30 de miliarde de lei pentru proiectele de modernizare propuse de primării şi consiliile judeţene, la MÎRŞA următoarele patru proiecte primesc finanţare:
1. Consolidare, modernizare şi extindere Centru de învăţământ în comună, în valoare de 5,934,511.00 lei
 Pentru că, investind în educație investim în viitorul ţării, în comună se derulează proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri , dar şi două proiecte POCU pentru implementarea de măsuri integrate în vederea prevenirii abandonului şcolar pentru copiii şi tinerii ce fac parte din grupuri vulnerabile precum şi reîntoarcerea în sistemul de învăţămant a copiilor/tinerilor/adulţilor care au părăsit școala.
2. Dotare cu mobilier a cabinetului medical din comună în valoare de 35,700.00 lei.
3. Modernizare străzi în comună – în valoare de 2,454,478.14 lei
4. Pod peste Dîmbovnic în comuna Mîrşa, în valoare de 3,480,000.00 lei
Cu respect , o felicit şi mă bucur alături de omul şi primarul Virginia Dragan – din comuna Mîrşa, judetul Giurgiu – şi ea un ostaş în slujba neamului, pentru realizările acesteia.
Anul 2018 este anul Centenarului pentru România. Cu cateva zile înainte de 1 Decembrie, ziua cea mai importantă din istoria României, permiteți-mi să închei spunând:
LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! TRAIASCĂ ROMÂNIA MARE, UNITĂ SI PUTERNICĂ!
Vă mulțumesc!
SENATOR PSD DE GIURGIU CRISTIAN MARCIU
Data, 28 NOIEMBRIE 2018″