Poveste de toamna (Povestea lupului cu mai multi iezi… cucuieti)

edit-1A fost odata ca niciodata, ca daca n-ar fi nu s-ar povesti. A fost un lup alfa, sef peste o turma de iezi cucuieti. Unii le spuneau unora dintre iezi, “lupi tineri”, altii ii numeau pur si simplu pe toti… o turma de iezi care stiau de frica lupului alfa si care nu i-ar fi cracnit in fata, niciodata. Trebuie sa mentionam ca povestea spune ca lupul alfa ar fi avut stiinta si experienta (doar era lup batran si harsait prin padurea plina de jivine) sa ii tina la respect pe iezisorii din subordine, iar acestia se uitau (si executau) cu ochisorii plecati tot ce dorea sufletelul lupului alfa.
Numai ca se intampla, ca in orice turma, ca unul dintre iezi, mai cucuiat, sa ridice ochii spre botul lupului alfa si sa puna intrebari: “Da’ de ce sa facem asa, lupule alfa?”, “Pentru ca asa vreau eu!”, “Da’ de ce trebuie sa sustinem trei iezi care nu au facut parte din haita si nu au fost cu noi la vanatorile din anii trecuti, ba chiar ne muscau de partile dorsale?”, “Pentru ca asa vreau eu, si doar eu stiu ce va trebuie ca sa fie bine sa nu fie rau” – raspundea invariabil lupul alfa.
Intr-o zi, iedul cucuiat, rebel si nealiniat spiritului de haita a adunat cucuvelele, si pupezele care dadeau vesti in padure si le-a povestit despre situatia creata in haita, asa, ca sa afle toata padurea si toate turmele si haitele ca ce si ca cum.poveste-1 Ei bine, lupul alfa a aflat de tarasenia pusa la cale de iedul cucuiat si rebel, a mers la fierar, si-a ascutit limba si dintii, si-a luat langa el cativa lupi de rang inferior, a dat sfoara in padure ca toate cucuvelele si pupezele sa vina la sfat si a lansat – cu glas mieros (ca doar abia ce-si ascutise limba si dintii, cum v-am povestit mai inainte) – semnale ingrijoratoare catre iedul cucuiat si rebel si catre sustinatorii ideilor lui.
“Pai ce-i asta? Ne tinem de țățisme? Noi ne ocupam de lucruri serioase. De binele haitei si al turmelor. Facem programe de guvernare a padurii… Pai se poate sa iasa un ied din tarc si sa fie mai cucuiat decat ceilalti?”, a spus vizibil suparat lupul alfa, lasand sa se inteleaga ca va lua masuri drastice, chiar daca ar fi sa fie sa desfiinteze turma iedului care a calcat peste orgoliul lupului alfa.
Daca se va intampla sau nu asa, povestea nu ne mai spune.
Asadar dragi cititori, nu putem sa va promitem ca povestea va fi sau nu cu happyend. Un lucru e sigur: in urmatoarele doua luni padurea va freamata de jivine sau animale domestice. Amestecate. Iar diferenta dintre bine si rau presupune cunoasterea situatiilor, a personajelor… Si mai ales, cunoasterea de catre fiecare cititor a prioritatilor proprii si ale comunitatii.
Toate povestile se termina invariabil cu, “si-am incalecat pe-o sa, si v-am spus povestea asa”… Insa aceasta poveste nu are final. Este una perpetua, de 26 de ani. De 26 de ani stam in transee si ascultam ordine, fara sa punem intrebari. De 26 de ani suntem o turma care executam orbeste ceea ce gandesc altii pentru noi. Cine gandeste (si spune asta cu voce tare), plateste…
Povestea continua…
N.A. Orice asemanare cu persoane din imediata apropiere este pur speculativa. Autorul nu raspunde de potentiale… potriviri.
Iezisor Lupescu

2 comentarii

  1. Măi copii voi ați uitat de mine!?
    Două descinderi la Bolintin pe probleme de cadastru și am rezolvat problema.
    Ați uitat că la finalul poveștii, eu rămân cu ieduțul cel curajos?
    Ia puneți voi mâna pe carte și mai citiți.

  2. Onorate domn fabulist mai degraba trompetist.
    Vine zi ziua cand o sa mergi in genunchi la lupul ,,alfa,, si atunci o sa-ti desavarsesti masteratul.

Comentariile sunt inchise