Premierul Florin Cîțu, nemulțumit de “ritmul” pregătirilor pentru vaccinare din Giurgiu

Premierul Florin Văsile Cîțu a avut astăzi o videoconferință cu prefecții, in cadrul careia le-a cerut reprezentantilor guvernului in teritoriu să trateze cu „foarte mare importanță” această campanie de vaccinare.
“Săptămâna viitoare începe etapa a doua de vaccinare, ceea ce înseamnă că va trebui să facem noi centre în afara spitalelor și aici este nevoie de suportul dumneavoastră, ca reprezentanți ai guvernului, și este nevoie să arătăm profesionalism, dar să o facem și cu celeritate. (…) Sunt deja județe unde progresul este semnificativ. (…) În același timp sunt judete unde lucrurile nu au ajuns la un ritm care să mă mulțumească: Giurgiu, Dâmbovița, Ialomița, Piatra Neamț. Pe toți vă rog să tratați cu foarte mare importanță această campanie de vaccinare. Este important să avem centre de vaccinare pregătite”, a spus Florin Cîțu.
Şeful Executivului a vorbit despre accelerarea campaniei şi a spus că dacă un ritm mai rapid de vaccinare va fi menţinut, atunci am putea ajunge la aproape 100.000 de vaccinuri pe zi.
„Dorinţa noastră este să creştem numărul vaccinurilor pe care le primim săptămânal. Este complicat. Ştiţi foarte bine că România primeşte vaccinuri, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca să creştem numărul de vaccinuri pe care le primim săptămânal. Ele cresc gradual până în martie, dar dorim să avem mai multe pentru că eu cred că dacă păstrăm acest ritm vom ajunge la aproape 100.000 de vaccinuri capacitate, să facem 100.000 de vaccinuri pe zi, ceea ce e foarte bine şi să ne ţinem de ele”, a declarat Florin Cîţu, marţi la videoconferinţa cu prefecţii pe care a avut-o la Palatul Victoria.
Premierul a atras atenţia că pandemia nu s-a încheiat, iar restricţiile trebuie menţinute acolo unde este necesar.
El a mai precizat că săptămâna viitoare trebuie să fie gata cele 932 de centre de vaccinare, din afara spitalelor, pentru că atunci va începe etapa a doua a vaccinării.
Sursa: https://www.stiripesurse.ro/florin-citu-cere-ajutorul-prefectilor-pentru-vaccinare_1576910.html