Premierul României și Ministrul Transporturilor au semnat trei contracte importante pentru infrastructură

Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a participat duminică, 14 aprilie, alături de premierul Viorica Dăncilă, la ceremonia de semnare a trei contracte de dezvoltare a infrastructurii în România:
1. Autostrada Pitesti – Sibiu (lotul 1 Boita – Sibiu);
2. Lotul 3 al autostrazii de centura a Capitalei;
3. Metroul Bucuresti – Sistemul de siguranță și automatizare a traficului, inclusiv echipamentul de siguranță îmbarcat pe tren și sistemul de informare dinamică, pentru magistrala M5.
Pe contul sau de facebook, ministrul Razvan Cuc a postat un mesaj dur la adresa antreprenorilor: cine nu respecta termenele de executie, pleaca acasa!
“Astăzi, alături de doamna Viorica Dăncilă, Prim-Ministrul României, am participat la ceremonia de semnare a 3 contracte foarte importante pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din țara noastră si pentru români.
Primul contract are în vedere o autostradă foarte importantă și mult așteptată pentru România și pentru români. Este vorba de Autostrada Pitești – Sibiu, lotul 1 Boița – Sibiu. Prin realizarea acestui lot de autostradă se realizează străpungerea Carpaților, fapt ce va permite atât reducerea timpilor de transport cât și dezvoltarea economică a zonelor limitrofe.
Dacă în urmă cu câteva săptămâni semnam contractul pentru Lotul 2 al Autostrăzii de Centură a Municipiului București – secțiunea Sud, astăzi a fost semnat contractul pentru Lotul 3 al aceleiași autostrăzi. Acest sector face parte din centura București Sud la standard de autostradă, proiect ce va asigura conexiunea cu rețeaua TEN-T, respectiv coridorul IV Pan European între autostrada A1 București – Pitești și A2 București – Constanța. Când va fi finalizată, această secțiune de autostradă va elimina disconfortul existent astăzi pe bulevardele capitalei și va asigura creșterea gradului de mobilitate. Bucureștiul și zonele limitrofe vor beneficia de o infrastructură de calitate și soferii vor avea timpi mai mici de stat in trafic, pe centura.
Al treilea contract pe care l-am semnat astăzi, la sediul Guvernului, este cel privind “Sistemul de siguranță și automatizare a traficului, inclusiv echipamentul de siguranță îmbarcat pe tren și sistemul de informare dinamică, pentru magistrala M5”. Este un proiect extrem de așteptat de către toți locuitorii Bucureștiului, dar și de către toți cei care tranzitează capitala. Așa cum mi-a promis, domnul director al Metrorex va depune toate eforturile ca acest proiect să fie gata în acest an. Eu, în calitatea mea de ministru, o să-l sprijin cu tot ce este necesar, din punct de vedere administrativ, să fie gata așa cum și-a asumat conducerea Metrorex. De aceea, i-am zis domnului director, că pentru acest obiectiv și pentru promisiunea făcută, atât mie, cât și românilor, va sta cu mandatul său pe masa mea de lucru.
Tot cu această ocazie le-am atras atenția antreprenorilor că toate obligațiile asumate prin contractele respective trebuie realizate, pentru că știu la ce se înhamă când participă la licitații și că nu vom accepta întârzieri cu privire la termenele asumate. Iar la claim-uri nici să nu se gândească! Le am zis sa respecte mediul antreprenorial romanesc. Așa cum statul îi plătește pe ei, așa și ei să-și respecte subcontractorii români.
Astăzi am dovedit din nou că ceea ce am promis prin Programul de guvernare al PSD se realizează!
Am înțeles mesajul românilor legat de infrastructură, dar am și eu un mesaj pentru ei, și e simplu: PSD CONTINUĂ INVESTIȚIILE!!!”