Primarul din Malu este revoltat: “Birocratia excesiva pune piedici primariilor din localitatile mici”

Intr-o recenta conferinta de presa, Eugen Soava, primarul comunei Malu s-a aratat de-a dreeptul revoltat de birocratia excesiva impusa solicitantilor de fonduri europene, de catre autoritatile romane.
,,Este necesara de urgenta simplificarea birocratiei, deoarece in acest moment se pierd foarte multi bani de la Uniunea Europeana. Am sa va dau cateva exemple… Am depus un proiect pentru construirea unui centru de batrani in comuna Malu, insa acesta a fost respins. De ce? Mi s-a explicat ca nu a fost prezentata in proiect, copia cartii de identitate a reprezentantului legal al Primariei si ca Ghidul nu permite adaugarea de documente!”, a declarat Eugen Soava.
Primarul comunei Malu a mai spus ca solicitantii se lovesc de o alta problema de o gravitate extrema: Romania este singurul stat UE care cere ca miile de pagini din documentatia unui singur proiect sa fie stampilate si semnate fiecare in parte de catre beneficiar, contrar regulamentelor de la Bruxelles.
“In perioada urmatoare mi-am propus sa infiintez in comuna Malu, un compartiment specializat in proiecte europene. In cadrul acestui compartiment voi angaja tineri absolventi ai Facultatii de Relatii Internationale si Studii Europene, care sa se ocupe de elaborarea de proiecte europene”, a mai relatat Eugen Soava.