Protocolul USL,hartia igienica a “unionistilor”

OPINIA GIURGIUVEANULUI a anticipat, cu mai mult timp in urma, ca intre liberali si pesedisti exista, in ciuda declaratiilor de dragoste exprimate public, serioase neintelegeri. Si, iata, acum, realitatea ne confirma acest lucru.
Dupa ce Lucian Iliescu si Niculae Badalau s-au batut in orgolii, desfiintandu-se politic unul pe celalalt, in urma cu patru ani, acum a venit vremea discutiilor in contradictoriu la judet, sefii PSD si PNL nereusind sa se inteleaga asupra candidaturilor pentru fotoliile de primar.
Nu se mai stie cine pe cine “a tras in piept” prima data. Nici nu mai conteaza. Cert este ca sunt nemultumiri insurmontabile,
Primarii pesedisti scosi din joc de Lucian Iliescu, si care au inca influenta in localitatile lor, vor trece cu catel si purcel la alte partied. In acest caz, voturile pentru USL diminuandu-se considerabil.
Ura atavica intre pesedisti si liberali din teritoriu, nu va fi stinsa cu uniuni sau aliante in care nici unii, nici altii nu cred, sip e care nu da nimeni doi bani.
Cu toate ca protocolul prevede, in mod expres, ca cele doua formatiuni politice mai sus amintite vor merge, in alegeri, pe liste comune pentru castigarea fotoliilor de primar, acestia par sa nu tina seama de acest document. „Cele doua parti semnatare ale Aliantei vor participa la alegerile locale cu candidatura comuna pentru functiile de presedinti de consilii judetene, primari de municipii resedinta de judet si primar general al municipiului Bucuresti, precum si cu liste de candidati comuni pentru consiliile judetene, consiliile locale ale municipiilor resedinta de judet si Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Prin acordul partilor pentru organizatiile judetene sau de sector al Municipiului Bucuresti, Alianta va putea prezenta candidaturi comune in una sau mai multe circumscriptii electorale comunale, orasenesti sau municipale sau la nivelul sectoarelor Municipiului Bucuresti”, se arata in protocolul de colaborare al USL.
Un protocol care tine loc de hartie igienica pentru beligeranti.
Tare imi e teama ca USL – constituit pentru a stopa hegemonia PDL, se dovedeste a fi un mare avantaj tocmai pentru cei impotriva carora s-a creat.