PSD – “Baronii sudişti” se retrag de la conducerea partidului

L D“Sudistii” care l-au propulsat pe Liviu Dragnea in varful Puterii (prin votul masiv din judete) si care mai apoi l-au vrut mazilit au primit “rasplata”: locurile din Guvern au fost luate de “baronii” din zona Moldovei (sapte ministri in Guvernul Dancila).
Ceea ce inseamna ca la Congresul PSD din 10 martie vom asista la o schimbare majora in conducerea partidului. Greii din Sud ai PSD au declarat ca s-ar putea retrage din conducerea partidului…
Presedintele executiv (inca) al PSD, senatorul Niculae Badalau a fost primul care a anuntat ca ar putea sa nu mai candideze la urmatorul Congres:
„Am spus că nu m-am hotărât încă daca sa candidez sau nu. Am dreptul, e o decizie personală. Trebuie să îmi consult colegii, mi-am consultat primarii de judeţ, cei care m-au ajutat să ajung senator. 99% din primari au spus să candidez în continuare, întrucât am 28 de ani de când sunt în politică. Până la urmă e decizia mea şi a familiei vizavi de subiectul ăsta, dacă îmi mai asum încă un mandat. Este o sarcină extrem de importantă şi dacă voi considera că încă pot să îi fac faţă, voi candida. Dacă voi considera că trebuie să vină cineva mai tânăr, cu o nouă forţă, atunci, pentru binele partidului, voi sprijini acea persoană”, a spus Niculae Bădălău.
Sub conducerea lui Niculae Badalau, judetul Giurgiu a fost campionul parlamentarelor din 2016 – 68,7%…
Paul Stanescu, liderul PSD Olt a declarat categoric ca nu isi va depune candidature la viitorul Congres. Oltul a adus in traista cu voturi a lui Liviu Dragnea un procent de 67%.
Adrian Țuțuianu, seful PSD Dambovita oscileaza intre a candida sau nu. Contributia lui la scorul PSD-ului de la parlamentarele din 2016 este de aproape 63%.