S-a dat… cu pace – bătrânii și copiii de la DGASPC vor avea curând hrană caldă

In sfârșit, doamna prefect s-a îndurat, și-a aplecat urechea (dreaptă) la acatistele bătrânilor și copiilor de la DGASPC Giurgiu și a propus instituirea stării de urgență „pe perioada stării de urgență instituită pe teritoriul României”, cu privire la solicitarea DGASPC Giurgiu, din data de 19 martie, astfel încât să poată fi facută licitația și amărâții să aibă siguranța că pot mânca hrană caldă. Bine, asta e ultima solicitare a celor de la DGASPC, pentru că, public cel puțin, a tot țipat Marian Mina și cei de la DGASPC, dar la Prefectură a bătut vântul și nu s-a auzit…
Până la urmă, totul e bine când se termină cu bine, decontul va fi după criza coronavirusului. Iată însă că, într-un comunicat de presă semnat de doamna prefect Aneta Matei, se comunică faptul că s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență la sediul Instituției Prefectului Județul Giurgiu și s-au luat următoarele măsuri:
„- renunțarea la spațiul de carantinare cu 6 locuri din incinta Spitalului Județean de Urgență Giurgiu (clădirea unde a fost Secția de Oncologie).
– punerea la dispoziție, de către Consiliul Județean Giurgiu, a unor utilaje și substanțe de dezinfecție pentru primăriile din județul Giurgiu care nu dispun de acestea, în vederea dezinfecției drumurilor naționale, județene și comunale.
propunerea instituirii stării de urgenţă pe perioada stării de urgenţă instituită pe teritoriul României prin Decretul nr. 195 din 16.03.2020, având în vedere solicitarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu nr. 19072 din 19.03.2020.
PREFECT,
ANETA MATEI”