Salarizarea angajaților de la DGASPC între divulgaritatea umanistică și blastomul nonșalanței nonconformistice…

In mediul online ar fi apărut informații eronate despre salarizarea angajaților de la DGASPC Giurgiu, ceea ce i-a determinat pe liberali să lămurească situația, într-o conferință de presă.
“PSD a acaparat subiectul și l-a transformat într-un proiect electoral”, a declarat Alina Meclea, purtător de cuvant al PNL Giurgiu.
Doi foști președinți ai CJ Giurgiu au dezbătut subiectul: Dumitru Beianu – secretar de stat la Ministerul Mediului și Vasile Mustățea – seful Cancelariei Prefectului.
12 minute, atât a vorbit secretarul de stat din ministerul mediului, Dumitru Beianu, în conferința de presă care ataca acest subiect sensibil. Dacă v-ați așteptat ca Dumitru Beianu să aiba vreo declarație tranșantă, cu subiect și predicat, vă înșelați. Au fost 12 minute din care nu a înțeles nimeni, nimic.
“Nu vreau să tratez această temă cu patos, nici cu dorința de a evidenția atitudinea nepotrivită, greșelile sau toate defectele care ar putea să influențeze viața beneficiarilor din DGASPC și cu atât mai puțin a angajaților”, a spus Beianu, după care a făcut “un scurt istoric” al DGASPC de la pa’ș’opt încoace…
In sfârșit, după 6 minute de preambul, Beianu a plecat de la premisa că responsabilii pentru bunăstarea beneficiarilor din sistem sunt în numar de doi: statul și autoritățile publice locale, “deopotrivă”.
Mai jos va redăm o parte (cea mai importantă) din alegația domnului Beianu, pentru care avem toată stima și considerațiunea:
“Guvernul Orban a majorat standardul de cost pentru beneficiari, o creștere de la 44 la 98%, efortul financiar fiind de circa 600 de milioane de lei. (…) Au fost atâtea acte normative gândite și elaborate de CJ, sunt convins, care nu dau voie în situația de la DGASPC, în speță, restanțele salariale, să existe o etapă încheiată. S-a mai întâmplat o dată, în 2018, cand au fost nu mai puțin de 4 luni în care angajații de acolo nu și-au luat salariile, am sperat cu toții să fie un accident singular, când de exemplu iarăși, denotă o dată în plus, reconfirmă daca vreți, faptul că întâmplător și, e greu să folosesc termenul acesta, sau poate în mod neprevăzut, deciziile care au stat la baza unor erori cu urmări grave asupra salarizării Direcției, au fost gândite, poate ca un element de perturbare într-o perioadă care, după ce am ieșit din această pandemie, incercăm toți cei care avem posibilitatea să influențăm în bine și revenirea la o viață normală.
Așadar, după ce veți asculta prezentarea celor mai importante argumente pe care domnul Mustațea consideră relevant să le spună presei și prin intermediul dumneavoastră locuitorilor județului Giurgiu, putem să răspundem la orice întrebări pe care le puteți pune, să putem concluziona asupra a ceea ce trebuie făcut în continuare, pentru că dincolo de simpatii și antipatii politice să ințelegem că asistența socială este unul dintre cele mai sensibile domenii de activitate aferente administrației publice și sub nicio formă nu poate să reprezinte în niciun fel un teatru de operațiuni pentru cine-și închipuie că are ceva de câștigat de pe urma acestui demers reprobabil”.
In cazul în care nu ați înteles nimic (va garantăm ca am pierdut timp pentru transcriptul cuvânt cu cuvânt), va invităm la lectură și la… comparație…
(https://www.youtube.com/watch?v=OIkot1neTbI)
(…) divulgaritatea umanistică a unui om s-ar putea retușa pe un blastom al nonșalanței nonconformistice întru Jean Calvin, numai că această republistică interumană s-ar putea repudia pe un anumit tronson umanitar.
Aș vrea ca totul în această zi a unui prohod pe care divinitatea interumană se putea codifica o împărtășanie pură s-ar putea restructura pe un anumit disconfort pluri-renascentistic umanitar.
Eu am venit ca să confirm! Sunt într-o urbanistică a unui univers transverest și am luat o sfantă împărtășanie într-un trixistus invirstus într-un nonșalanto-nonconformistico sub Jean Calvin și nu știu dacă dumneavoastră aveți pledoaria ca să îmi oferiți această continentă parasinusoidală ideală pe care niciodată acest univers trixistus invirstus l-ar putea constitui.