Se rupe USL? Fisuri intre Victor Ponta – Crin Antonescu

Se rupe USL? Fisuri intre Victor Ponta - Crin Antonescu
Se rupe USL? Fisuri intre Victor Ponta - Crin Antonescu

Exista semne vizibile ale unei rupturi intre Victor Ponta si Crin Antonescu. Aceste semnale au fost notate de site-ul hot news. Prima diferenta majora de opinii a aparut la conferinta de presa de dupa iesirea de la Controceni, cand Victor Ponta s-a declarat de acord cu o intalnire cu premierul desemnat. Crin l-a contrazis imediat. A urmat o decizie stranie a lui Victor Ponta, care a parasit studioul Antena 3 in plina emisiune a lui Gadea, insotit de un comentariu ironic al lui Crin Antonescu.
Astfel, Victor Ponta a plecat din platou pe nepusa masa, spunindu-i moderatorului Mihai Gadea: „Imi cer scuze, daca-mi permiteti, ma duc si va urmaresc in continuare”. Sub privirile mirate ale lui Gadea, Daniel Constantin, Adrian Ursu si publicului din studio, Crin Antonescu a facut o remarca extrem de ironica, spunand „Pe rand ne ducem toti. A inceput Boc”. Ponta nu a raspuns in nici un fel, asa cum nu raspunsese sfidarii lui Antonescu nici in conferinta de presa desfasurata cu cateva ore mai devreme.
Ponta se remarcase, de altfel, pe toata durata zilei tensionate de luni printr-o atitudine extrem de echilibrata fata de consultarile de la Cotroceni. O atitudine in contrast vizibil cu iesirile extrem de dure ale lui Crin Antonescu, mult mai vehement
Ultimul eveniment din serie a avut loc marti, cand, potrivit unor surse, Victor Ponta a avut o convorbire prin telefon cu premierul desemnat, Mihai-Razvan Ungureanu.
Ungureanu l-a sunat pe Ponta pentru a discuta asupra noii situatii politice si a unor eventuale intalniri cu liderii opozitiei, iar acesta i-ar fi transmis ca e deschis unei discutii, chiar daca pozitia publica a USL nu se va schimba. Din nou diferenta fata de Crin Antonescu, care a refuzat din start orice intilnire cu Mihai Razvan Ungureanu.