Senatorul Cristian Marciu a inceput sesiunea parlamentara cu promovarea unei localitati a judetului Giurgiu

In data de 5 septembrie 2018, senatorul de Giurgiu, Cristian Marciu, de departe, cel mai activ parlamentar giurgiuvean, a sustinut o declaratie politica in plenul Senatului.
Demnitarul giurgiuvean si-a continuat programul de promovare a localitatilor judetului cu prezentarea realitatilor din comuna Vedea.
Iata mai jos textul integral al declaratiei politice:

“Pentru Marin Bălan – Primarul comunei Vedea – socoteala de acasă se potrivește cu cea din târg!
La 18 km de municipiul Giurgiu, la Vedea, într-o comună care adună, în singurul său sat, aproape 3000 locuitori, primarul de la Partidul Social Democrat – Marin Bălan lucrează spre binele comunei, ajutat de un consiliu local format din 11 consilieri . Doar cinci consilieri dintre aceștia sunt de la Partidul Social Democrat, patru consilieri provin de la Partidul Național Liberal și doi consilieri de la Partidul ALDE. Este aceasta și o atestare a faptului că proiectele asumate sunt și cele mai bune pentru această comunitate locală, în care majoritatea locuitorilor sunt români (82,72%), cu o minoritate de romi(12,32%) iar 94,5% dintre locuitori sunt ortodocși din punct de vedere confesional.
o Comuna Vedea este o comună săracă, cu 130 de beneficiari de ajutor social, cu peste 200 de familii care au primit în anul 2017 ajutor de încălzire pentru perioada de iarnă, dar realizările sunt impresionante pe fonduri europene și sunt legate, toate , de preocupările primarului Bălan .
o Aici, printr-un proiect transfrontalier România-Bulgaria cu o valoare de 1,5 mil lei s-a aprobat restaurarea bisericii “Sfântul Pantelimon” – biserică monument istoric în care regăsim picturi realizate de marele nostru artist Gheorghe Tăttărăscu (în anul 1874) .
Prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL 1, asumat de Guvernarea PSD-ALDE s-au implementat două proiecte:
 Canalizare și stație de epurare comuna Vedea, județul Giurgiu, valoare 4.265.871,34 lei – realizată 40%, cu șanse certe de finalizare în 2018.
 Modernizare străzi pe 12,5 km în comună , valoare 7.027.890,16 lei – realizată 100%.
De anul trecut, prin GAL la Vedea s-a rezolvat problema gunoiului, care se colectează de la fiecare locuință bilunar, însă mai au nevoie în comună de două platforme betonate pentru ridicarea gunoiului de grajd și altor resturi vegetale.
Primarul a alcătuit o listă de priorități, cu problemele care urmează a fi soluționate pe termen scurt și lung. Șansa comunei Vedea este Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 , cu un rol major în viitorul comunei. Sunt două proiecte importante depuse și aprobate, fiindcă, pentru Marin Bălan prioritatea acestui al treilea mandat au fost școlile și drumurile. Astfel,
1. Proiectul vizând Reabilitarea, modernizarea şi extinderea Şcolii „Apostol Arsache” la standarde europene, cu o valoare de 6,3 milioane lei, semnat pe PNDL 2, va fi finalizat până la începerea noului an școlar. Beneficiarii direcți vor fi 260 de elevi și preșcolari din comună.
2. Cel de-al doilea proiect vizează Asfaltarea unor drumuri de interes local, 11,8 kilometri, cu o valoare de 12,155 milioane lei. Acesta este un proiect amplu, care a fost gândit ca și drum de centură a comunei. În acest fel nu va mai exista pericolul de a se intra cu pământ pe Drumul Național 5C de către utilajele agricole.
3. Achiziționarea unui buldoexcavator pentru SVSU Vedea pe AFIR, prin GAL , cu o valoare de cca 80.000 euro , are termen de realizare tot anul 2018.
Pentru Marin Bălan până la finalul acestui mandat obiectivul major este finalizarea proiectelor începute, dar, în egală măsură îl preocupă și analizează posibilitatea obținerii /accesării de fonduri, pentru:
– Reabilitarea dispensarului uman și extinderea acestuia pe fonduri europene;
– Realizarea iluminatului public pe leduri – 600 lămpi – care va aduce economii semnificative la bugetul local ;
– Realizarea branșamentelor la rețeaua de canalizare pe 2 km;
– Realizarea trotuarelor stradale unde nu sunt sau repararea celor care s-au degradat odată cu realizarea lucrărilor de canalizare;
– Finalizarea tribunelor, împrejmuirea, înființarea gazonului și iluminatului la Stadionul comunal de 400 locuri – pentru care mai sunt necesare 0,65 mil. lei;
– Reabilitarea sediului primăriei, monument istoric;
– Realizarea parcului comunal Grădina Neamțului pe o suprafață de 2,4 ha, în spatele Primăriei dar și recuperarea celor două statui – Căprioara și Statueta fără Mâini, odinioară amplasate în acest parc, care acum zac uitate în municipiul Giurgiu.
Deși i s-a întâmplat și lui Marin Bălan ca uneori toate calculele făcute înainte de a se apuca de o investiție să îi fie date peste cap de evenimente neprevăzute, pentru el anul 2018 este un an crucial, în care primarul apreciază că își va duce la îndeplinire toate promisiunile făcute în campania electorală pentru alegerile locale.
Pentru că vrea să lase drept zestre frumoasei comunei Vedea investiții majore realizate pe mandatele sale, Consiliul Județean și toți Parlamentarii PSD de Giurgiu îl susținem și îi suntem alături. De altfel Marin Bălan nu exclude nici posibilitatea ca în anul 2020, “cu sănătate” – cum îi place să spună, să candideze din nou!
În acest caz, în comuna Vedea din județul GIURGIU socoteala de acasă se potriveşte cu cea din târg!
SENATOR PSD DE GIURGIU CRISTIAN MARCIU”