Senatorul Cristian Marciu a prezentat in plenul Senatului o noua localitate din judet

Consecvent cu sine si aproape de cei care i-au dat votul, senatorul giurgiuvean Cristian Marciu continua prezentarea in plenul Senatului a localitatilor judetului.
Astfel, in data de 3 octombrie, cel mai activ parlamentar de Giurgiu a avut o noua declaratie politica, localitatea luata „in vizor” fiind Bolintin Vale.
Declaratia politica, „Daniel Traistaru – punct si de la capăt” este o trecere in revista a realizarilor tanarului primar al celui de-al doilea oras al judetului, dar si o prezentare realista a acestui mic oras.

„Daniel Trăistaru – punct și de la capăt!
În anul 2018 Bolintin Vale – unul dintre doar cele două orașe ale județului Giurgiu – reprezintă, alături de municipiul Giurgiu , ceea ce statisticile numesc mediul urban. În cazul județului Giurgiu, doar 89.403 persoane locuiesc în mediul urban (adică 32,52% din populație). Datele din Fişa localităţii arată creşteri demografice lente în perioada 1992-2000 şi mult mai accelerate în perioada 2001–2014, astfel încât încă din 2014 vorbim de un total de 1.294 noi locuitori comparativ cu 1992. Prognozele făcute și pentru următorii 5 ani arată ca această creştere va continua, grație oportunităților economice pe care zona Bolintin le oferă.Principala bogăție a acestei zone sunt resursele minerale din fosta albie a râului Argeș. Oamenii de afaceri din zonă, întreprinzătorii privați au descoperit acest potențial și au devenit principalii furnizori de agregate pentru municipiul București și împrejurimi, o oportunitate o reprezintă și amplasarea orașului în proximitatea accesului spre Autostrada A1. În zonă se află amplasate numeroase sonde de extracție a petrolului, altă bogăție care își aduce aportul la dezvoltarea economică zonală.
Sunt cifre care ne ajută să înțelegem de ce micul și cochetul oraș format din localitatea componentă Bolintin-Vale (reședința), și din satele Crivina, Malu Spart și Suseni, renumit pentru constructorii săi de elită, a beneficiat de o abordare specială din partea Guvernului PSD-ALDE al României, cel care a înțeles că binele personal izvorăște din binele comun al nostru ca națiune și doar în acest fel lucrurile se vor schimba.
– La Adunarea Generală a Asociației Orașelor din România primarul Daniel Trăistaru de la Bolintin Vale a primit o diplomă pentru cel mai activ primar de oraș, iar un proiect important la Bolintin Vale a vizat informatizarea activității primăriei, grație căruia taxele și impozitele pot fi plătite prin intermediul site-ului ghișeul.ro.

Ce au însă în comun Daniel Trăistaru, orașul Bolintin Vale – și anul 2018 ?
– În anul 2018 orașul Bolintin Vale este administrat de primarul Daniel Trăistaru de la Partidul Social Democrat și un consiliu local alcătuit din 17 consilieri: 10 consilieri sunt de la Partidul Social Democrat, 4 consilieri de la Partidul Național Liberal și 3 consilieri reprezintă Partidul Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor.
– La Bolintin Vale Daniel Trăistaru primarul de la Partidul Social Democrat a pus punct proiectelor realizate și o ia de la capăt, cu altele noi, încheind câteva etape de dezvoltare vizibil ajutat și de pregătirea sa profesională, cea de inginer constructor.
– Sunt un tot unitar, pentru că toate strategiile primarului, de dezvoltare a orașului Bolintin Vale se bazează pe proiecte ambițioase, cu finanțare guvernamentală și cu finanțare europeană, șase proiecte pe care le are în vedere vizează domeniile Sănătate și Învățământ. Faptul că a crescut populația, a determinat orientarea interesului administrației publice locale către rezolvarea unor probleme din infrastructura Învățământului inclusiv dotări noi, precum și modernizarea spitalului local prin Compania Națională de Investiții de la care urmează să primească finanțare.
Într-un viitor apropiat va înființa Poliția Locală, dar are în atenție și Înființarea Târgului de la Bolintin tot prin Compania Națională de Investiții. Târgul este organizat aici săptămânal și este renumit pentru amplele acțiuni organizate cu prilejul zilei de Sfântul Dumitru, anual pe 26 octombrie, când este vizitat de locuitori din tot județul dar și de pe alte meleaguri.
Primarul Trăistaru este un tip inteligent, tenace și motor al acestor inițiative, cel care a schimbat după doar doi ani de mandat fața orașului Bolintin Vale.
Prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 Orașul Bolintin Vale a semnat și beneficiază de finanțarea următoarelor proiecte impresionante:
– Extindere rețele de alimentare cu apă și canalizare oraș Bolintin Vale, în valoare de 14.777.078 lei;
– Continuarea lucrărilor de execuție, extindere cu 4 săli de clasă a Școlii Generale din localitatea Malu Spart, oraș Bolintin Vale, județul Giurgiu, în valoare de 1.497.567,09 lei;
– Dotarea cu echipamente și mobilier specific didactic și de laborator, alte categorii de echipamente și dotări independente pentru următoarele instituții de învățământ:
– Liceul Tehnologic Dimitrie Bolintineanu, oraș Bolintin Vale, județul Giurgiu – proiect în valoare de 257.433,30 lei;
– Școala Gimnazială nr. 1- Malu Spart, oraș Bolintin Vale, județul Giurgiu – proiect în valoare de 71.042 lei;
– Școala Gimnazială nr. 1- oraș Bolintin Vale, județul Giurgiu – proiect în valoare de 125.392 lei;
– Reabilitarea și modernizarea străzilor, amenajare pistelor de cicliști și a trotuarelor, cu înființare canalizație subterană pentru cabluri, în orașul Bolintin Vale, județul
Giurgiu, etapa I, proiect în valoare de 10.161.705,04 lei;
– Extindere și supraetajare imobil existent S+P în vederea construirii unui imobil de birouri administrative S+P+3E oraș Bolintin Vale, județul Giurgiu proiect în valoare de 8.879.912 lei.
Tânărul primar este un lider bun, care știe cum să își coordoneze echipa, fără să se simtă constrâns de responsabilități. El și-a format cu atenție o perspectivă asupra dezvoltării viitoare a orașului Bolintin Vale, a candidat și a câștigat în 2016 primul său mandat, conștient că ceea ce face oricine pentru sine în timpul vieții este efemer, însă ceea ce face pentru ceilalți rămâne de folos posterității și pentru mult timp în memoria colectivă. Toate acestea sunt acum concretizate într-o nouă imagine a orașului Bolintin Vale cel care, dincolo de cei 13.548 locuitori ai săi devine una din perlele urbane ale județului Giurgiu”.