Senatorul Cristian Marciu: “Cei care au propus amendamentul de majorare a alocatiei pentru copii, nu au inteles tehnica legislativa si modul in care se rezolva legal aceasta problema”

In ultimele zile, parlamentarii PSD Giurgiu (senatorii Niculae Badalau si Cristian Marciu, dar si deputatul Elena Dinu) au fost acuzati pe retelele de socializare ca nu au votat amendamentul depus de un senator liberal, prin care sa creasca alocatiile copiilor.
Intr-o conferinta de presa, senatorul Cristian Marciu a explicat care sunt procedurile tenhice legislative in astfel de cazuri…
„In data de 4 februarie, PNL a venit cu o initiativa legislativa prin care se cerea indexarea alocatiilor copiilor cu indicele de inflatie. Propunerea nu era in regula, deoarece in anii 2016 si 2017, indicele de inflatie a fost negativ, si alocatiile nu se pot indexa in minus. Acelasi parlamentar a venit si cu amendamentul la Legea Bugetului, prin care cerea marirea alocatiei la 150 lei/luna. Insa, aceasta cerere nu avea surse de finantare. Pur si simplu se cerea finantare de la excedentul bugetar de la pensii. Insa, bugetul asigurarilor sociale este in alta lege decat bugetul de stat si nu se pot amesteca bugetele intre ele. Iar pentru ca amendamentul respectiv n-a fost bine fundamentat, am votat impotriva.
Mai mult de atat, in amendament nu erau cuprinsi si copiii cu dizabilitati… La nivelul PSD s-a discutat imediat, pentru ca solutia la aceasta initiativa sa fie rezolvabila si s-a gasit aceasta solutie: cresterea deficitului bugetar de la 2,55 la 2,77, dar si corectarea plafonului. Astfel, aceasta problema a fost rezolvata printr-o Ordonanta de Urgenta.
Pentru aceasta problema, atat eu cat si colegii mei am fost ponegriti… Nu suntem tradatori de tara, nu suntem impotriva majorarii alocatiei copiilor, ba dimpotriva, noi am ramas in Parlament pentru a vota, spre deosebire de colegii care au propus amendamentul si n-au mai votat bugetul.
E pacat sa fim improscati cu noroi de niste oameni care nu au inteles tehnica legislativa si modul in care functioneaza aceste mecanisme. Pana la urma, este meritul Coalitiei de Guvernare, care a preluat problema si a dus-o la o rezolvare corecta”, a precizat senatorul Cristian Marciu.