Senatorul Cristian Marciu – declaratie politica (in prim plan, comuna Ogrezeni)

marciu plenIn data de 20 martie, senatorul PSD Cristian Marciu a sustinut o declaratie politica in plenul Senatului. Declaratia are in prim plan comuna Ogrezeni, din judetul Giurgiu, mai exact realizarile din ultimii ani din mandatul primarului Jean Jipa.
Iata textul declaraţiei politice:
“Inimos și romantic, cu o imagine care nu s-a erodat, Jean Jipa face parte organic din visele și spiritul comunei Ogrezeni. De profesie jurist, el este unul dintre primarii legendari ai județului Giurgiu.
În anul 2004, când a fost ales prima oară primar, Jean Jipa era un tânăr întreprinzător particular. De atunci, în fiecare zi el ajunge la inimile alegătorilor săi , cu care se află într-un dialog permanent, în viața reală dar și în mediul virtual – pe pagina de socializare a comunei Ogrezeni și pe cea personală.
Aflat la al patrulea mandat consecutiv în această importantă demnitate publică, putem afirma că Jean Jipa a reușit să facă din politică un izvor al binelui pentru concetățenii săi, devenind una dintre romanțele politice de succes ale comunei Ogrezeni !
o Primarul are alături un consiliu local format din 10 consilieri de la Partidul Social Democrat și 3 consilieri ai Partidului Național Liberal;
o Comuna are 4 școli cu aproape 700 elevi și preșcolari, trei cabinete medicale individuale, un dispensar veterinar, 38 de agenți economici cu capital privat ca și mici întreprinzători;
o A fost elaborat Planul Urbanistic General;
o Sunt în derulare procedurile privind rețea de canalizare cu stație de epurare și rețea de apă potabilă;
o Pentru înființarea rețelei de gaze naturale au fost întreprinse demersurile necesare la Ministerul Energiei .
Despre Zaraza martorii vremii ei spun că era cea mai frumoasă femeie din Micul Paris!
La Orezeni, Jean Jipa a inițiat Operațiunea Zaraza în cadrul căreia cadrele didactice, toți copiii din școlile de pe raza comunei , dar și locuitorii au participat la strângerea gunoaielor , amenajarea zonelor verzi, propagând din poartă în poartă ideea menținerii curățeniei de către toți locuitorii din comună. Această acțiune a fost bine primită de către cetățeni, care, au fost astfel sensibilizați, rezultatul fiind eliminarea depozitării haotice a gunoaielor prin asigurarea, de către primărie, de pubele pentru cetățeni. Mai înainte de toate însă, Zaraza este povestea unui mit sublim de care avem nevoie cu toții. Astfel, s-a împlinit o dorință nemărturisită: în replică, asemenea frumoasei Zaraza , Ogrezeni a devenit una dintre cele mai atractive destinații de weekend din jurul Bucureștiului!
Activitatea primarului şi consiliului local se cuantifică în multiple realizări, cu sprijinul parlamentarilor PSD din județ , al Consiliului Județean Giurgiu, potrivit Programului de Guvernare al Partidului Social Democrat:
Înființare sistem de alimentare cu apă în comuna Ogrezeni , valoare 12.884.542,17 lei, prin PNDL 1 – în curs de realizare;
• Pentru înfiinţarea reţelei de canalizare în comuna Ogrezeni, Primăria Ogrezeni face parte din ADI “Sănătate asigurată prin apă curată, judeţul Giurgiu”, în Lista de investiţii prioritare 2014-2020 în judeţul Giurgiu – Alimentare cu apă şi canalizare” aferentă “Masterplanului pentru infrastructura de apă şi canalizare a judeţului Giurgiu”, în comuna Ogrezeni sunt prevăzute lucrări în valoare de 5.423.000 Euro.
• Primăria dispune de un sistem de supraveghere video care se va extinde în anul 2018.
• Până la această dată Primăria Ogrezeni a asigurat prin Planul Național de Cadrastru și Carte Funciară intabularea gratuită a 164 imobile aflate în proprietatea cetăţenilor comunei. În anul 2018 acest demers continuă şi se extinde pe un număr de 7 tarlale, beneficiari vor fi 350 de cetăţeni din localitatea Ogrezeni.
• Înfiinţarea sălii de sport cu tribună de 180 locuri a fost posibilă prin intermediul Companiei Naționale de Investiții în incinta Şcolii Aurel Solacolu;
• Susţinerea financiară şi promovarea tuturor activităţilor sportive derulate prin cele două cluburi sportive “Zmeii Ogrezeni” şi “Maxima Hobaia” , pentru juniori cât şi pentru seniori;
• Sprijin pentru lăcașele de cult aflate pe teritoriul comunei;
• Alocarea de spații pentru funcţionarea cabinetelor medicale din comună.
Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II) se vor materializa următoarele proiecte:
1. Dotare cu echipament specific didactic și de laborator, alte categorii de echipamente și dotări independente pentru următoarele instituții de învățământ din comună :
– Grădiniția IRIS, valoare 14.000 lei;
– Școala Aurel Solacolu , valoare 39.300 lei;
– Școala Primară Hobaia , valoare 22.400 lei;
– Școala Sfântul Nectarie, valoare 60.300 lei;
2. Asfaltare străzi interioare în satele Ogrezeni și Hobaia, în valoare de 9.646.228 lei.
Alte lucruri bune pe care Jipa Jean şi consiliul local le-au înfăptuit:
 Asigurarea transportului gratuit pentru 300 elevi şi studenţi către unităţile de învăţământ din Bolintin Vale, Ciorogârla, Bucureşti şi facultăţile din municipiul Bucureşti. Aici lucrurile merg bine în Învățământ pentru că doamna director Niță Cristina, care a luat cu nota 10, fiind prima pe județ concursul pentru ocuparea postului de director al școlii din comună, este absolventă a Universității Sorbona din Paris !
Recent doamna dir. Niță a invitat o fostă colegă, cetățean francez, profesor la Sorbona care a participat timp de 30 de zile, la toate cursurile de limbă franceză susținute de profesorii care predau limba franceză la Ogrezeni! Concluziile acestei activități au fost dezbătute pe 16 martie a.c. la Ogrezeni cu toți profesorii care predau limba franceză în nordul județului Giurgiu, urmând ca aceste concluzii să fie prezentate și dezbătute la nivelul Inspectoratului Școlar , pe zone, cu profesorii care predau limba franceză în tot județul Giurgiu.
 Consultaţii stomatologice gratuite pentru 536 elevi din comună;
– Organizarea anuală a unor excursii cu tematică istorico-culturală pentru elevii claselor a VIII-a ;
– Prin Târgul de Paște , în cadrul acțiunii ”Școala Altfel” se creează anual un eveniment unic în județ, prin care elevilor le este cultivat spiritul antreprenorial încă din școală;
– Au fost reabilitate toate drumurile agricole prin scarificare, reprofilare, compactare şi aşezarea unui strat de 20-30 cm de balast;
ü Modernizarea DC 132 ce face legătura între DJ 412 C şi DJ 412 A este în derulare ;
– S-a achiziţionat un buldoexcavator prin intermediul căruia se acţionează în toate situaţiile de necesitate apărute în comună.
Despre multe alte fapte bune pe care le-a săvârșit pentru semeni în suferință, Jean Jipa nu vrea să povestească, le lasă mărturie doar sufletului său.
La Ogrezeni Jean Jipa merge mai departe, în spiritul înfăptuirii dreptăţii şi al adevărului , cu încredere – așa cum citim și pe contul său de socializare.
Noi îi suntem aproape și îi dorim succes!
Vă mulțumesc!
SENATOR PSD DE GIURGIU,
CRISTIAN MARCIU