Senatorul Cristian Marciu – Declaratie politica: “VASILICĂ ELENA – una dintre cele doar 3 femei primar din judetul Giurgiu!”

In data de 3 mai, 2018, in plenul Senatului Romaniei, senatorul PSD Giurgiu, Cristian Marciu a sustinut o declaratie politica, in care a subliniat realizarile obtinute de Primaria din Crevedia Mare sub conducerea primaritei Elena Vasilica (aflata la cel de-al patrulea mandat).
Iata mai jos textul declaratiei politice:

“Constitutia Romaniei consfinteste dreptul femeilor de a avea sanse egale cu barbatii în viata si în cariera, egalitatea in drepturi politice a femeilor si barbatilor, dar studii recente spun ca în Romania femeile implicate în politica reprezinta un procent cu mult inferior celor din tarile vecine sau fata de alte state din Europa.
Desigur, in principiu ceea ce suntem se datoreaza oamenilor si conjuncturilor din viata noastra. Avem putine femei primar in Romania, mai ales in mediul rural deoarece ele inca se feresc de politica si se dedica mai mult treburilor casnice decat barbatii.
In judetul Giurgiu, dupa alegerile locale din 2016, din 54 primari alesi doar 3 sunt femei (5,5% din total ) – toate de la Partidul Social Democrat, in contextul in care Organizatia Judeteana PSD Giurgiu a castigat alegerile locale, cu cel mai mare procent de voturi din tara exprimat pentru PSD.
– Elena Vasilică, primarul Comunei CREVEDIA MARE , de profesie tehnician agronom, este una din cele trei femei primar, dar unica femeie primar din judet la al patrulea mandat (din 2004), intr-o comuna cu cca. 4.500 locuitori (in scadere fata de ultimul recensamant), cu 6 sate componente – Crevedia Mare (reședința), Crevedia Mică, Dealu, Găiseanca, Priboiu și Sfântu Gheorghe si cu doar 38 de beneficiari de ajutor social.
– Elena Vasilica este o femeie populara, puternică, cu un profund respect pentru valorile proprii dar si ale celorlalti – de tipul compasiune, întelegere, empatie. Mai este in acelasi timp vorba si despre sustinere, respect , loialitate, OMENIE, atitudine pozitiva si lucrul în echipa.
– Elena Vasilica sta de vorba si cauta sa rezolve problemele oricui deschide usa primariei, indiferent daca este vorba de un caz de violenta domestica indreptata asupra femeilor sau asupra copiilor lor sau orice alte solicitari la care nu te-ai gandi!
– Mai poate fi vorba si de destin? Elena Vasilica locuieste pe… strada Primaritei!
Asa a reusit sa realizeze:
– proiecte fezabile pentru construirea a trei poduri peste raul Neajlov – in fiecare din cele 3 sate: Dealu, Crevedia Mare (cu 3 deschideri) si un pod cu o deschidere la Sfantu Gheorghe.
– In anul 2017, la insistentele ei pe langa Apele Romane, filiala judetului Giurgiu, s-a realizat decolmatarea albiei raului Neajlov pe o lungime de cca. 1 km pe ambele maluri, in anul 2018 urmand sa se extinda lucrarea pe inca 1,5 km.
Cu sprijinul echipei din primarie si al consiliului local, a realizat cu fonduri de la bugetul local:
o O punte pietonala peste raul Neajlov- in satul Priboiu;
o Extinderea Scolii cu clasele I- VIII in satul Crevedia Mare.
Prin PNDL 1 le-a oferit locuitorilor comunei Crevedia Mare:
o Retea apa potabila – 7,5 km, val 3,2 mil.lei;
o Drumuri stradale modernizate – 8,78 km, val. 8,3 mil.lei.

Proiectele PNDL 2 aprobate permit:
o Construirea unui grup sanitar la Scoala primara nr. 3 Gaiseanca, val 0,21 mil lei;
o Modernizarea drumurilor stradale – 8 km, 6,8 mil.lei.

Proiectele sale de viitor sunt multiple si variate, o parte dintre acestea vizeaza:
o Construirea scolii Dumitru Patrascu si a unei gradinite in satul Crevedia Mica, mai ales ca in anul scolar 2017-2018 in comuna invata 562 elevi. In anul 2016 doar 5 elevi au abandonat scoala si tot atatia in anul 2017 .
o Modernizarea dispensarului uman in satul Crevedia Mare , pentru ca in comuna sunt 3 medici de familie si 2 medici stomatologi;
o Repararea si modernizarea Caminului cultural din satul Crevedia Mare, pentru ca are in vedere si reluarea traditiilor populare;
o Construirea unui sediu nou de primarie in satul resedinta Crevedia Mare;
o Extinderea retelei de apa in satul Gaiseanca;
o Retea de canalizare si statie de epurare in satele Crevedia Mare, Crevedia Mica si Gaiseanca;
o Eficientizarea iluminatului public va consta in inlocuirea becurilor clasice cu leduri;

Elena Vasilica, primarita de la Crevedia Mare, din judetul Giurgiu si-a urmat steaua norocoasa si a izbandit!
 Este un ghid viu de bune practici privind accesul si succesul femeilor din mediul rural in politica, acolo unde prejudecatile au ramas , egalitatea intre sexe este o himera iar o femeie destoinică prinde un mandat, cel mult două!
 Este mare nevoie de femei capabile oriunde se iau decizii – ca ele sa se faca auzite si vazute in mediul politic din Romania !
 Este esential sa creasca numarul si nu in ultimul rand calitatea politicienelor.
In concluzie, doamnelor, va multumim si va asteptam in politica!
ACUM!
Vă mulțumesc!
SENATOR PSD MARCIU OVIDIU CRISTIAN DAN”