Si totusi, de ce si-a dat demisia ministrul Toma Petcu?

Toma PetcuLa sfarsitul saptamanii trecute, liderul ALDE Giurgiu, Toma Petcu (proaspat ministru demisionar) s-a prezentat in fata presei locale cu… motivele demisiei din Guvern. Aceleasi pe care le stiam prezentate si in fata presei centrale.
“Analiza mea s-a dus pe mai multe planuri… Am fost subiectiv cu mine si familia mea si am luat aceasta hotarare. Din punct de vedere a situatiei medicale sunt foarte bine, nu a fost usor sa iau aceasta hotarare, insa am pus pe primul plan familia… “, a declarat Toma Petcu.
Dupa ce a facut si un rezumat al activitatii in Ministerul Energiei (pozitiv, evident), liderul ALDE Giurgiu s-a mai apropiat putin de adevar si a precizat ca i-ar fi venit foarte greu sa convinga noul cabinet de importanta proiectelor de la ministerul sau…
“Nu este usor, cand se schimba 90% din Guvern, sa spui din nou care sunt prioritatile, sa vii cu argumente si sa convingi colegii de importanta proiectelor ministerului pe care il coordonezi… Este o munca de cel putin 6 luni.
Sunt genul de om care nu se tine de scaun. Am luat o decizie corecta fata de mine si familia mea, fata de colegii mei Vreau sa imi acord mie mai mult timp…”, a mai declarat Petcu.
Sigur ca toate aceste explicatii sunt “subtiri” si, evident ca nimeni cu neuronii in formatie completa nu le-a dat crezare…
Lucrurile devin interesante si darama tot esafodajul construit de fostul ministru, dupa ce domnia sa a facut urmatoarea remarca, parca “scapata” intentionat:
“Daca nu se schimba Guvernul, nu mi-as fi dat demisia…”.
Hopaaaa! Inseamna ca intalnirea Tariceanu – Dragnea (cu o zi inainte de CEX-ul PSD), urmata de intalnirea Tariceanu – Petcu (cu jumatate de ora inaintea inceperii CEX-ului PSD) vor fi avut oarece importanta in decizia luata de ministrul nostru?
Suntem convinsi ca in scurt timp vom afla si culisele acestei demisii…
Pana atunci insa, explicatiile domnului Petcu stau sub semnul intrebarii.

Un comentariu

  1. Stau sub semnul afacerilor. Al negocierilor. Din cauza asta o balbaie asa. Ce nu va e clar? s-a negociat plecarea. sa negociat ramanerea acolitilor prin CA-uri, minister sau prin posturi importante din societati ale caror actionar este ministerul energiei. plus ca o fi vrut si el ceva pentru el, nu? C-asa e in energie. Nu va grabiti. nu vom afla acum. termenul de dospire al acestor mânării este de cativa ani. Stati cu ochii pe comunicatele DNA, DIICOT, etc. până atunci!

Comentariile sunt inchise