Spritz de vara cu mascati in poarta primariei

spritz 2Una dintre cele mai dragi indeletniciri ale romanilor a fost si este spritul, amestecul vinului cu apa… Snobii spun ca este un obicei din zona suburbana a societatii, insa somelierii si specialistii in mixologie declara ca spritul nu isi are originile in Romania, ci in inalta societate din Austria sau Italia. Si unde mai pui ca pentru un sprit reusit iti trebuie multa fantezie… cu sifon.
Sa concluzionam: spritul (de la nemtescul spritzen – a uda) este o bautura usoara, care poate fi consumata vara, fara prea mult „antrenament”.
Si pentru ca este vara, Constantin Dumitru – secretarul general al PNL Giurgiu ne-a servit amabil un spritz de vara la conferinta de presa de vineri, 14 iulie – spunandu-ne ca Anton treiera granele din lanurile proprii si personale, Badalau se plimba pe Wall Street si se impartaseste pe Broadway (Vorba unui vechi amic: „Cine are, are – nu-i ca care n-are!”).
Am mai aflat ca mascatii au inundat primaria din Crevedia Mare (sau mica?), iar urmatoarea conferinta de presa a PNL Giurgiu va fi dupa data de 25 august. Pana atunci, vacanta si voie buna.
Ce au cautat mascatii la primaria din Crevedia? Constantin Dumitru baga sifon peste spritz si declara ca in afara de angajatii de la starea civila, ceilalti au facut anticamera pe la DNA si au dat cu subsemnatul pentru proiectele de alimentare cu apa, care nu se mai finalizeaza de 12 ani…
„Din 2005 se tot ingroapa conducte pentru apa la Crevedia de catre una dintre firmele domnului Badalau, si probabil ca acesta este subiectul tratat de procurorii DNA”, a declarat liderul PNL Giurgiu.
Nu ca ar fi primul loc unde se intampla sa se ingroape cate ceva, dar… conducte? Bine ca nu s-a ingropat… apa, altfel cu ce mai combinau localnicii „Tamaioasa de PNL”, „Rose-ul de PSD” sau „Busuioaca de Cumatrin” pentru spritzul de vara…Constantin-Dumitru-PNL