Publicat : joi, mai 24th, 2018

Apel la civism – s-au inmultit actele de vandalism in municipiu

Statii de autobuz vandalizate, cosuri de gunoi furate, rupte sau incendiate, bancile din parcuri rupte… Locurile de joaca vandalizate la randul lor – aceasta este imaginea care i se releva unui ins iesit “la o tura” prin orasul Giurgiu.
In schimb, retelele de facebook sunt full de injuraturi la adresa celor care administreaza municipiul, “care nu creeaza locuri de munca”, care nu asfalteaza sau nu pun la dispozitie mai multe apartamente moca sau locuri de petrecere a timpului liber (a se citi… “distractie”).Niciun comentariu nu condamna pe cei care vandalizeaza orasul, mai ales ca toate reparatiile/inlocuirile de mobilier stradal se fac din bugetul local – din banii nostri, ai contribuabililor.
Administrația locală spune ca se confruntă de mult timp cu aceste probleme, care aduc un prejudiciu destul de însemnat în ceea ce privește bugetul local.Aceeasi administratie locala din municipiu face apel la cetateni să dea dovadă de simț civic și sa nu mai distruga mobilierul stradal.
Va reamintim că agenții poliției locale sunt îndreptățiți prin hotărâre de Consiliu Local să aplice amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei celor care distrug bunul public.
Cei care asistă la acte de distrugere, nedemne pentru comunitate, sunt rugați să apeleze numărul de telefon al centralei Direcției Poliției Locale: 0246.274.668, la care 24 de ore din 24, cineva va prelua apelul.
În speranța că aceste probleme vor lua sfârșit fără a se recurge la amenzi, municipalitatea și Giurgiu Servicii Locale mulțumesc tuturor cetățenilor municipiului care vor să trăiască într-un mediu curat și liniștit.

Despre autor

-