Publicat : joi, oct. 4th, 2018

Arogante si intepaturi la Conferinta municipala a PSD Giurgiu

Conferinta municipala de alegeri nu a adus pacea sub maslinii organizatiei judetene PSD. Din contra, intalnirea de la Ateneu a reactivat un scandal peste care se parea ca “s-a pus batista pe tambal”.
Faptul ca presedintele organizatiei municipale PSD Giurgiu, Nicolae Barbu a invitat toti parlamentarii judetului la Conferinta de alegeri a fost, trebuie sa recunoastem, o miscare strategica de mare clasa.
Daca ar fi “pupat toti Piata Endependentei”, laurii ar fi fost ai initiatorului intalnirii – Nicolae Barbu;
Daca s-ar fi lasat cu scantei – Nicolae Barbu a incercat…
Insa, “intalnirea de gradul trei” a iesit in coada de peste, astfel ca Nicolae Barbu are, oricum am da-o, oarece repere de pozitionare. A aflat cum se pozitioneaza fiecare dintre cei prezenti. Direct, de la sursa. Mai ales ca toti parlamentarii au luat cuvantul…
Deputatul Razvan Cuc: Un discurs linistit, fara aluzii “pe fata” dar cu fraze cheie care sa-i creeze un real discomfort lui Nicolae Badalau…“Va felicit pe toti cei din sala pentru rezultate si pentru ca ne-ati ajutat pe noi sa ajungem parlamentari. Domnul primar Nicolae Barbu spunea deunazi ca nu este politician… Eu va spun ca este un politician veritabil, pentru ca nimeni pana acum in Giurgiu nu a reusit sa faca o asa asezare in fata dumneavoastra, cel putin in ultimul an. Iata ca domnul Barbu a reusit si este meritul dansului pentru ca, cu tact si calm si cu multa disponibilitate am raspuns toti pozitiv invitatiei dansului”.
Deputatul Alexandru Andrei: Un inceput de discurs incisiv, cu bataie la organizarea (nestatutara?!) a Conferintei judetene, discurs care, din pacate n-a continuat pe aceeasi linie…“Va multumesc pentru invitatia de a participa astazi la Conferinta organizatiei municipale, o conferinta organizata statutar, lucru care este de apreciat. Rezultatele obtinute de dumneavoastra ca organizatie in ultimii ani electorali a contribuit la plasarea organizatiei judetene pe primele locuri pe tara. Va multumesc, pentru ca si eu sunt unul din beneficiarii eforturilor dumneavoastra”.
Deputatul Elena Dinu: Discurs pe linia obisnuita (realizari pentru oameni, etc), pigmentat cu regretul personal al domniei sale, ca delegatii de la municipiu nu au fost prezenti la conferinta judeteana…“Marturisesc ca eu am un regret, Acela ca o parte dintre dumneavoastra, care ar fi trebuit sa fiti delegati, n-ati fost alaturi de noi, sa fim impreuna si la Conferinta judeteana de alegeri. Este regretul meu, pot sa-l exprim, am inteles argumentele domnului primar, insa mi-as fi dorit sincer sa fiti acolo. Sa ne putem bucura impreuna de toti cei care au participat din judet, de la nivel national, dar este bine ca suntem astazi aici, este bine ca si acela si acesta este un nou inceput, pentru ca avem impreuna de dat lupte grele: urmeaza campanii electorale”.
Senatorul Niculae Badalau: un discurs putin nervos, cu aluzii clare atat la Nicolae Barbu (in prima fraza) dar mai ales la cei doi deputati – Razvan Cuc si Alexandru Andrei. Parea ca domnul Badalau a ascultat din masina proprie si personala, tot ce spusesera ceilalti… Este o simpla presupunere…“Trebuie sa va spun cateva cuvinte si despre Statut, pentru ca noi in partid avem extrem de multi experti in Statut si eu cred ca atata timp cat am fost presedinte – cred ca undeva la 16 ani – am respectat Statutul si am incercat sa conduc aceasta organizatie in litera si in spiritual Statutului. (…) Fiind un moment festiv, nu vreau sa dau prea mare importanta, in fond pana la urma o comisie se va pronunta si sunt convins ca toata lumea va respecta acest lucru.
Dar nu pot sa nu privesc cu tristate ca n-ati participat la Conferinta judeteana, unde pana la urma pentru 50 de organizatii a fost o sarbatoare. Si cred ca dumneavoastra trebuia sa fiti prezenti in sala.
(…)
Supararile din ultime perioada din organizatia judeteana, eu le pun pe baza tineretii, a lipsei de experienta, poate ca nu l-am ascultat pe Nicu, care a avut mai multa intelepciune la un moment dat – mai multa decat mine – dar nu e timpul trecut si sper ca si aceste greseli se indreapta.
Pentru mine este extrem de important orice membru de partid, orice activist, orice om care vrea binele judetului si care vrea binele orasului. Acesta este cel mai important!
Functiile nu conteaza. Functia de parlamentar mi-ati dat-o dumneavoastra. Functiile de parlamentari le-am dat noi.
Si functia de parlamentar sa stiti ca nu va da un mot mai mare sau o treapta mai sus. E aceeasi treapta ca membru de partid, unde trebuie sa actionezi sa sa muncesti acolo unde te-a trimis partidul, cu decenta, cu responsabilitate si cu loialitate fata de partid.
(…)
Si un singur lucru va rog: oricine incearca sa nu respecte acest partid in judet, atata timp cat sunt eu presedinte, va pleca din acest partid. Va promit lucrul asta. Nu voi permite niciodata ca partidul sa fie calcat in picioare pentru interesele sau orgoliile cuiva. Pur si simplu voi renunta, pentru ca un mar stricat, strica tot cosul.
(…)
Ca si o gluma, nu voi contesta alegerile, sa stiti. Dar le voi analiza cu atentie.
Voi fi alaturi de dumneavoastra si de municipiul asta tot timpul si voi veghea cu mare atentie ca sa reusim sa-l dezvoltam sis a ajungem un oras asa cum eram inainte, un oras important al Romaniei.

Ion Diaconescu

Despre autor

-