Badalau a recomandat, presa s-a interesat – PNDL nu este program de dezvoltare rurala!

In conferinta de presa din data de 11 octombrie, domnul senator (PSD) Niculae Badalau s-a aratat oarecum iritat de faptul ca intr-un interviu cu primarul Nicolae Barbu, edilul sef a fost intrebat daca a fost suntat politic – in contextul in care doar unul dintre cele doua proiecte de asfaltare (pe PNDL 2) a strazilor din zona Ramadan a primit finantare de la Ministerul Dezvoltarii. Senatorul Niculae Badalau, presedinte al PSD Giurgiu a precizat ca PNDL este “program de dezvoltare rurala, nu municipala” si a acuzat jurnalistul ca nu citeste si nu cunoaste Legea.
Mai mult, liderul PSD Giurgiu a spus ca ar fi ocolit oarecum legea, facand un hatar municipiului…
“Domnule Diaconescu, PNDL este program de dezvoltare rurala, nu municipala. Informati-va, nu mai faceti greseli! Cititi Legea! Cititi Legea… Deci nu eu am suntat politic, ca n-aveam cum. Eu inteleg sa citesc si printre cuvinte ce ati vrut sa spuneti…
Am ocolit un pic legea si a beneficiat si municipiul prin efortul meu. Dar nu suntare politica, ca aia-i cu totul altceva. Adica trebuie sa fim extrem de rigurosi cand facem afirmatiile si sa citim ce inseamna fiecare program si fiecare lege”, a spus Badalau in plina conferinta de presa.
Am urmat recomandarile domnului Badalau si am consultat site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, care ne spune cu totul altceva decat a precizat Badalau:
“PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.
Cea de-a doua etapă a programului finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament.” (http://www.mdrap.ro/lucrari-publice/pndl/programul-national-de-dezvoltare-locala) .
Mai mult de atat, am consultat Lista cu obiectivele PNDL 2 (2017/2020) si am avut… un soc.
Ai naibii politicieni, toti au facut la fel ca Niculae Badalau: “au ocolit un pic legea” ca sa beneficieze municipiile si orasele de efortul lor…
Astfel am aflat ca s-au reabilitat, modernizat si asfaltat strazi, s-au construit poduri si s-au executat canalizari in majoritatea municipiilor si oraselor din tara: Alba Iulia, Blaj, Zlatna, Predeal, Campina, Busteni, Comarnic, Sinaia, Targoviste, Nadlac, municipiile Marghita si Salonta, municipiul Bistrita, municipiul Botosani, Braila, Resita, Anina, Baile Herculane, Calarasi, Oltenita, Cluj, Campia Turzii, iar lista poate continua si o puteti descarca de la acest link, si o puteti studia dand click  pe fiecare judet in parte: http://www.mdrap.ro/lucrari-publice/pndl/-8564.
Si este vorba numai de modernizare, reabilitare si asfaltare de strazi…
Asa cum ati recomandat, domnule Badalau, am citit legea (din care am si citat) si ne-am interest. Speram s-o faceti si Dumneavoastra. Pentru ca nu credem nicio clipa ca ati dorit sa (ne) dezinformati sau sa (ne) intimidati in acea conferinta de presa.

Ion Diaconescu

2 comentarii

Comentariile sunt inchise