Publicat : mie, aug. 22nd, 2018

Cum a fost deturnata prima parte a protestului… celor 30

Treizeci de giurgiuveni s-au adunat ieri seara in fata Prefecturii Giurgiu (cu copii cu tot) si au protestat pasnic (prin tacere), pana la ora 19:00.
La ora amintita, organizatoarea protestului, Alina Simion si-a prezentat “spiciul” in fata protestatarilor. In cuvinte simple, fara floricele, Alina Simion a expus motivul pentru care a organizat acest protest – unul nobil si de admirat: vinovatii de moartea tanarului de 22 de ani sa fie judecati in stare de arest, pentru ca noi, cetatenii onesti ai urbei sa putem iesi din case in siguranta.Am empatizat cu domnisoara si cu cei prezenti, pana dupa prima “spalare” a politistilor si a sefului acestora, Catalin Tone. La celelalte… clatiri a devenit deja evident ca “ceva e putred”… la mijloc.
De cel putin trei ori, Alina Simion a tinut sa repete acelasi lucru: Politia si-a facut datoria, domnul Tone trebuie tratat cu manusi, sunt “niste unii” care vor sa il schimbe pe domnul Tone, care nu trebuie schimbat pentru ca este cel mai tare din parcare, chiar daca este in “parcarea asta” doar de opt luni.Dupa toate aceasta operatiune de spalare, protestul a revenit in matca lui initiala: “Vrem dreptate pentru Marusoi si siguranta pentru noi!”. Oamenii au scandat si au plecat intr-un mars pe traseul Prefectura – Spitalul Judetean – Lidl – Parchet, evitandu-se traseul mai scurt pe Bulevardul CFR (prin fata IPJ). Ajunsi la Parchet, protestatarii au aprins lumanari…P.S. Protestul nu a fost unul autorizat (Alina Simion si-a facut mea culpa, spunandu-le celor prezenti ca nu a facut demersurile in timp), iar pe toata perioada, protestul a fost filmat din toate pozitiile de catre reprezentanti ai Jandarmeriei si ai IPJ.
Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Madalina spune:

    Sa zicem ca inteleg ariticolul de denigrare al doamnei…va rog sa imi explicati si mie care ar fi vina politiei in situatia data , avand in vedere ca initial cei 4 au fost prinsi si arestati, care ar fi procedura si unde se inainteaza hartiile si de ce gasiti vinovat seful politiei?
    Sau pur si simplu a trebuit sa scrieti acest articol??