Publicat : lun, nov. 5th, 2018

Din colectia “Traista cu povesti” – Povestea pistolului furat, verigheta, bijuteriile si geamantanul fermecat

A fost odata ca niciodata, ca daca n-ar fi fost nu s-ar fi povestit, un senator din Bolintin Vale (stima si mandria micului oras de campie).
Batranii din micul targ isi aduc aminte cu drag ca senatorului ii placeau de mic copil… boabele. In frageda sa pruncie se juca tintar cu boabe de fasole. In adolescenta juca pacalici pe boabe de ciocantina (porumb pentru popcorn), iar in tineretea-i zbuciumata a pus ochii pe niste saci cu boabe de grau.
Neastamparat din fire (cat p-aci sa scriu…din boabe), dupa ’89, tanarul bolintinean a luat drumul Stambulului… Dever mare: adasta in Stambul cu oarece nimicuri si se intorcea la conacul bolintinesc cu giuvaergicale.
Dupa oarece timp, politica damboviteana a devenit mai banoasa decat comertul cu turcisme, iar tanarul nostru a luat drumul Giurgiului, apoi al Bucurestiului.
Presedinte de partid, deputat, iar mai apoi senator, asa a fost drumul politic al bolintineanului nostru, cunoscut de intreg regatul.
Dar intr-o noapte, ce s-a gandit senatorul de poveste? Sa opreasca sistemul de supraveghere video de la palatul din Bolintin si sa traga la aghioase.
In ast timp, cica hotii ar fi patruns in palat (evitand iatacul senatorului), iar fi umflat pistolul, oarece bijuterii, o verigheta si un dosarel cu acte importante.
Dis de dimineata (ora noua si un pic), a fost anuntata Agia de daravela… Numai ca in aceeasi zi, mai spre inserat, povestea se incalceste…
Un taran din judetul invecinat (tot un judet al sarmanilor) a gasit, crescut pe arie un geamantan fermecat cu acte importante in el, care l-ar baga in bucluc pe seful senatorului de Bolintin.
Inteligenta taranului roman nu poate fi pusa la indoiala. Teleormaneanul s-a uitat in agenda smartfonului personal si a sunat direct la un jurnalist de la Rise Project, dandu-i de stire de a sa descoperire. Deh, taran inteligent, cu cunostinte la site-uri de investigatii…
A naibii potriveala, numai in povesti gasesti asa ceva…
Senatorul din poveste a fost amendat de Agie cu 5.000 de lei ca nu si-a asigurat arma din dotare, de taranul din Teleorman nu se stie nimic, jurnalistul de la Rise Project posteaza gulgute, iar fraierii asculta povestile de adormit mintile, cu gurile cascate.
Povestea nu se termina aici, ea face parte din cele 1001 de povesti de adormit electorii: povestea spitalelor republicane si regionale, povestea autostrazilor, povestea pensiilor, povestea legilor justitiei, etc.
N.A. Orice asemanare cu Niculae Badalau, Liviu Dragnea sau PSD este pur intamplatoare.
Petre N. Inspiratu

Despre autor

-