Politică la nivel înalt – Titus Corlăţean şi Răzvan Cuc l-au blocat pe Klaus Iohannis

Planul preşedintelui Iohannis de a organiza un referendum in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare a fost blocat zilele trecute de doi tineri parlamentari: Titus Corlăţean, secondat de Răzvan Cuc.
Senatorul Titus Corlăţean este membru in Delegatia Permanenta a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), iar deputatul Răzvan Cuc este președinte al Delegației Permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.
Cei doi au solicitat Comisiei de la Venetia (al carei presedinte a participat la lucrarile APCE) sa includa un amendament in Codul sau de bune practici, care sa vizeze interdictia cu privire la suprapuneri intre un referendum si alte tipuri de alegeri.
Rezolutia care contine amendamentul a fost semnata de mai multi membrii APCE, iar presedintele Comisiei de la Venetia a luat cuvantul si a precizat ca membrii Comisiei vor tine seama de recomandarile Adunarii.
Demersul celor doi tineri parlamentari romani este un exemplu de cum se poate face politica la nivel inalt, fara declaratii belicoase si sforaitoare pe retelele de socializare sau pe site-uri no name.
Este un alt mod de abordare a subiectelor delicate, care nu se pot rezolva la posturi de televiziune, ci in cele mai inalte foruri europene, cu sprijin European.

2 comentarii

  1. Două slugi au făcut în așa fel încât orice referendum să fie plătit separat. Felicitări domnului Muc și domnului Ciucălău.

Comentariile sunt inchise