Suficient si arogant, Florian Velicu a jignit consilierii locali

A fost circ in sedinta ordinara a Consiliului Local din 28 august. Si nu canicula a fost de vina, ci ADI-ul. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Sanatate Asigurata prin Apa Curata”, reprezentata chiar de directorul executiv, Florian Velicu.
Ei bine, acest personaj bizar a venit in sedinta de consiliu cu un discurs delirant, ba a mai convocat in sprijin, pe linie de partid (din noua lui calitate de secretar general al organizatiei PNL Giurgiu) si primarii din Cosoba si Sabareni.
Motivul adastarii celor trei in sedinta de consiliu a fost proiectul de hotarare privind aprobarea acordarii unui mandat special ADI-ului, in vederea exercitarii atributiilor de autoritate tutelara in relatia cu operatorul regional SC Apa Service SA Giurgiu. Al carei actionar – cu 83% – este Consiliul Local!
Desi cu o luna in urma, cei sase consilieri ai PNL au respins aprobarea acestul proiect, dupa o matura gandire de partid, s-a hotarat sa se reintroduca pe ordinea de zi… pentru a vota viceversa. Si pentru a demonstra cat de mult te poate schimba… oportunismul. Pardon, partidul…
Revenind la aroganta si suficienta, ei bine, Florian Velicu si le-a demonstrat din plin. A inceput cu jigniri (e foarte probabil sa nu fie asa, ci doar ca Velicu sa nu aiba proprietatea termenilor si expresiilor pe care le foloseste in vorbirea curenta).
“Asist la tot felul de demagogii”, a spus Velicu, uitandu-se in ochii consilierilor si recitand o poezie in vers alb a articolelor de legi invatate pe de rost.
Velicu a atras atentia si a amenintat cu degetul consilierii, a vorbit despre pericolul restituirii sumelor de catre municipalitate, s-a strofocat, a amenintat cu Comisia Europeana, a spus ca pozitia CL este “anapoda”, a vorbit despre “matrapazlacuri” facute de consilierii locali, despre o inchipuita “inconstienta” a edilului sef, intr-un discurs absolut delirant.
Intr-o betie a vorbelor, Velicu s-a jucat cu cifrele, ametind consilierii, ba ca vor da inapoi la UE 43 milioane de euro, ba ca vor fi 220 milioane de euro… Iar in ce priveste ADI-ul, la care a anuntat cu emfaza ca este “director general executiv” – nu cumva sa creada cineva ca el, Velicu, n-ar avea functie, ca n-ar fi important – cifrele au au plecat de la 110 milioane de euro si au ajuns la 150 milioane de euro, trecand prin valorile intermediare de 120 si 130 de milioane…Spre final, Velicu a acuzat consilierii de ilegalitati si a tras concluzia ca cei din sala sunt… analfabeti functional… Desi unii dintre ei au de doua ori varsta si facultati facute la zi, nu la ics si zero.
Nu a lipsit nici punerea in scena a unei scenete jucata grotesc de consilierul George Tiganila si de Florian Velicu. Tiganila ii punea intrebari lui Velicu, silabisind, la care acesta din urma raspundea pana sa se termine enuntul intrebarii, ca un elev constiincios, care si-a facut temele pentru acasa (se simtea de la o posta ca nu au facut repetitii prea multe, ci si-au pregatit sceneta pe genunchi).
Ce mai tura-vura, in final consilierii PNL au votat cum le-a dictat… secretarul general, cei de la ALDE s-au abtinut, iar PSD-istii au fost consecventi si au votat ca si pe 7 iulie. Asadar, proiectul a ramas ca in tren. Iar trenul e tras pe linie moarta. Deocamdata, pentru Florian Velicu, directorul ADI-ului.