Teatru radiofonic – “Cu ochii pe… Ochisor”

Actiunea “Silozul”, cea mai tare si interesanta emisiune TV. Ancheta de anvergura marca Valahia TV – Cu ochii pe… Ochisor…
Burtiera de senzatie – “Cu agricultura la DNA” – desi dosarul de care se facea vorbire este la Judecatoria sectorului 5 Bucuresti.
Pe scurt, despre ce este vorba, pentru cei care nu au inteles nimic din insiruirea de nume si povesti, rupte din contextul rechizitoriului:
OCHISOR PETRA, ex-director executiv la Directia pentru Agricultura Judeteana (D.A.J.) Giurgiu, are un dosar construit de “prieteni”, iar in sarcina ei se retin doua potentiale infractiuni:
– instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice;
– infractiunea de neglijenta în serviciu.
In acelasi dosar este citata si Popescu Georgeta, consilier superior la DAJ Giurgiu, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
La data de 3 august 2010, inculpata Ochisor Petra, in calitate de director executiv la D.A.J. Giurgiu, i-a cerut subordonatei sale Popescu Georgeta, consilier superior in cadrul aceleiasi institutii publice, sa favorizeze o societate comerciala care fusese controlata de Popescu Georgeta. Aceasta din urma ar fi modificat procesul verbal prin care firma respectiva fusese sanctionata cu amenda contraventionala in suma de 6.000 de lei pentru incalcarea reglementarilor privind depozitarea cerealelor si ar fi inlocuit-o cu avertisment.

Doi: in cursul lunii martie 2011, Ochisor Petra nu si-a indeplinit in mod corespunzator atributiile de serviciu si a dispus ca unul dintre subordonatii sai sa nu fie platit pentru o zi de munca aferenta lunii februarie 2011 cand fusese citat la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat.
Pe parcursul cercetarilor, ambele prejudicii create (prin modificarea procesului verbal si prin neplata unei zile de munca) au fost recuperate.
Dosarul, cu aceste “capete de acuzare” a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti.
Asta-i povestea. Numai ca, prezentata “artistic” cu muzica apocaliptica si imagini (prea putin sugestive – desi ar fi putut sa se ia un sincron de la domnul Ogica, sau de la cei care au comandat povestea), a impresionat prin repetitie si inconsistenta.
A semanat mai degraba cu emisiunea de TVR 1 – “Reflector”, in care erau condamnati cu manie proletara cei care cumparau mai mult de un kilogram de zahar sau ulei.
“Stocomanii” erau pusi la stalpul infamiei si erau pe punctul de a fi expusi pentru linsaj in piata publica (era sa spun piata central).
Procesul inca nu a inceput, iar cei care au comandat “linsajul” s-au cam grabit cu piesa de teatru radiofonic TV (pe patru voci). De fapt, o maimutareala pe marginea rechizitoriului.
Vom reveni cu cateva “mici bombite”, care sa dea un pic de dramatism povestii de la Valahia.

  1. O să-ţi pară rău sigur Daniele dragă de ,,doamna ta când va fi condamnată pentru infracţiunile pe care le-a făcut cu adevărat. Tot ce s-a spus la tv a fost real şi se poate proba foarte uşor în instanţă ceea ce se va şi întâmpla curând.
    În ceea ce priveşte cuibul de viespi, acesta este format din linguşitorii şi lingăii(Steliana Iacob, Doina Cotoară,Emilia Daia, Ioana Puşcaş, Olimpia Voinea, etc) care o susţin în toate fărădelegile pe care le face.
    Persoanele de care ai amintit ca fiind bolnavi de şefie sunt în realitate oamenii din D.A.J. care mai au coloană vertebrală şi nu pot înghiţi mizeriile făcute de madam.
    Madam Ochişor ar fi bine să-şi caute un alt loc de muncă pentru că la D.A.J. nu mai are ce căuta. Piesa de teatru nu va avea un final fericit pentru ea.

  2. Imi pare rau ptr D-na Ochisor,nesansa ei de a lucra cu niste oameni de nimic,relicve ale societatii care sufera de sefie(Ogica,Cosoi,Ghiondea,Stan…etc). Daca vreti sa va desfasurati activitatea intr-un cuib de viespi angajativa la DAJ Giurgiu. Exista un dumnezeu doamna si o sa-i loveasca cand nici nu se gandesc. Stati linistita,adevarul va iesi la iveala. Sa fiti tare..