Tupeu de președinte intr-o… Romanie (a)normala

In ianuarie 2016, pe vremea cand lui Iohannis inca nu i se uscase cerneala de pe validarea in functia de presedinte, Comisia Europeana finanta cu suma de 179 de milioane de euro lucrarile care urmau sa se faca la BRUA (Bulgaria; Romania; Ungaria; Austria) – sistemul national de transport al gazelor naturale.
Prin această conductă urma să fie transportat spre Austria şi alte state vest-europene şi gazul extras din Marea Neagră, iar Transgaz dispunea astfel de finantarea necesara pentru a realiza lucrarile pe teritoriul Romaniei.
Trebuie mentionat ca meritul Administratiei Prezidentiale la realizarea acestui proiect este ZERO.
Statul român, prin Ministerul Economiei, deţine 58,5% din acţiunile Transgaz, iar restul sunt tranzacţionate pe bursă. Toate diligentele au fost facute de Guvernarea PSD, toate avizele pentru inceperea lucrarilor au fost date de ministerele si institutiile Guvernului PSD si, repet, Administratia Prezidentiala nu are nicio implicare in acest proiect.
Si totusi… Cu tupeu si impertinenta, Klaus Iohannis, in plina campanie electorala, a taiat panglica Nodului Tehnologic de la Podisor (judetul Giurgiu).
E bine ca a auzit astfel de judetul Giurgiu si ca a framantat noroaiele pe drumurile desfundate si lasate in paragina de firme apropiate liberalilor.E rau insa, ca isi face campanie electorala pe munca altora.
Surse politice sustin ca Iohannis a realizat ca “e de porc” miscarea si a incercat sa fie cat mai discret, numai ca nu i-a iesit. La “chiolhan” au aparut si liberali de la Giurgiu care sa fie martori la caratul apelor. Mai mult de atat, Presedintele si-a luat cu el si animalutul de companie, si vorbim aici de Ludovic Orban.
O miscare de campanie electorala care nu-i face cinste lui Iohannis si care nu-l incadreaza defel in sloganul de campanie – Romania normala!
Ion Diaconescu