Uite cine vorbeste!

Uite cine vorbeste!
Uite cine vorbeste!

E foarte bine ca s-a iesit în strada, ca oamenii îsi striga nemultumirile, ca ne mai si cotonogim cu jandarmii sau între noi. Înseamna ca suntem un popor viu, care stie ce vrea, stie care-i sunt prioritatile, si care îsi taxeaza incompetenta cuibarita în vârful sistemului politic.
Nu înteleg însa, ce cauta oportunistii în fruntea maselor. Adica, înteleg – manipularea, bat-o vina. Manipulare la TV, manipulare la mitinguri, manipulare chiar si la serviciu sau în… conferintele de presa.
Fac referire stricta la Giurgiu, unde colegi din presa, jurnalisti cu staif, cu pretentii si unii cu ifose, se lasa mintiti, prostiti…
Sa va exemplific, pentru a ma face inteles:
Giurgiu este cel mai sarac municipiu si cel mai sarac judet din tara. Nu sunt investitori, nu sunt locuri de munca. De 20 de ani…
Cine a participat la mitingul saraciei din fata Teatrului din Giurgiu? „Niste sarantoci” – Dumitru Beianu, Vasile Stan, Cârcei, Dumitru Gavrila, Lucian Iliescu si înca multi altii.
Mai lipseau pauperii Boiangiu, Anton, Corbea, Carapanceanu, Gâdea. Badalau, Tone, Aurelia Dobre, Ionel Dinu, Gheorghe Dorobantu sau Sugurel, au aparut si ei o zi pe platoul din fata teatrului Valah…
Asta este prostire pe fata. Astora, pe care i-am enumerat aici, le-a mers bine în toate sistemele politice, fac parte integranta din sistem, sunt, în majoritate „lucratori cu bani publici”. Ce cautau ei acolo?
Vor sa schimbe sistemul? De ce? Pentru ca li se pare ca aia portocalii se îmbogatesc într-un ritm mai rapid ca ei… Si vor sa acapareze mai mult decat au, ciolanul le face cu ochiul.
Au flamânzit ca voi astia care strigati pâna ragusiti, care faceti foamea, care va imbracati la second hand, care nu aveti caldura si munciti cu ziua pe te miri ce?
Va lasati manipulati, dar dupa ce vor ajunge la putere veti fi la fel de saraci si flamanzi.
Ma doare ca i-am zarit în multime pe multi din cei carora le plesneau venele de bucurie ca a câstigat Basescu in 2004, pentru ca il votasera. Aceeasi care, atunci, in noaptea cand s-au anuntat rezultatele, si marinarul a iesit presedinte, voiau sa dea foc la sediul PSD si sa linseze pesedisti.
Aceeasi oameni, care acum au pus stampile pe cei care nu sunt de acord cu ei: „Portocaliilor!!”.
Mi se face greata… Uite cine vorbeste. Sa arunce piatra altcineva…
Deunazi, Lucian Iliescu a scapat porumbelul din gura. Într-o conferinta de presa a criticat regimul dictatorial Basescu si l-a comparat cu regimul comunist… Uite cine vorbeste!