Victor Ponta isi mareste echipa – un alt deputat PSD se alatura echipei Pro Romania

Deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric, aflat la al doilea mandat in Parlamentul Romaniei, si-a dat demisia din PSD si s-a alaturat formatiunii fostului lider social democrat, Victor Ponta. Motivul lui Octavian Petric, acelasi ca la toti cei care parasesc corabia condusa de Liviu Dragnea: nu se mai regaseste in PSD, partidul lui Dragnea nu mai implementeaza ceea ce a promis in 2016, iar temele propuse pe agenda social democratilor sunt unele care nu au legatura cu Programul de Guvernare votat de alegatori.
Iata ce scrie pe deputatul satmarean pe contul sau de socializare:
“(…) Din păcate, în acești ultimi doi ani de când PSD a câștigat alegerile cu un program de guvernare consistent, la nivel parlamentar și public ni se impun 4-5 teme care nu au nimic de a face cu ceea ce am susținut toți în campania electorală. De 2 ani de zile nu se discută decât despre modificarea legilor justiției, a codurilor penale și de procedură penală, despre amnistie și grațiere.
Am încercat de mai multe ori să promovez proiecte legislative pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri care generează locuri de muncă și susține economia, dar acestea nu au fost prioritare pentru conducerea partidului.
Sunt mâhnit că în PSD, un partid în care vocea fiecărui social-democrat se putea face auzită, azi relația dintre conducere și membri este inexistentă. Nu mai poate vorbi nimeni și, dacă cineva îndrăznește să aibă o altă opinie, este pus la zidul infamiei!
În campania electorală, tema principală a programului nostru de guvernare a fost ”creșterea nivelului de trai al românilor„. Dar nivelul de trai a crescut doar pentru unii, nu pentru cei mulți! În schimb, avem o lege a salarizării unitare care a provocat discrepanțe uriașe în societatea românească, nemulțumindu-i chiar și pe cei care au beneficii majore de pe urma acesteia!
La nivel județean, nu pot să accept și să văd cum persoane certate legea, care au boicotat la ultimele alegeri partidul punând candidați împotriva candidaților noștri, revendică funcții în conducerea partidului, se erijează în negociatori în numele PSD și numesc persoane în funcții cheie, cu susținere de la București. Președinte PSD, Liviu Dragnea, cunoaște de mult timp situația de la Satu Mare, dar situația a rămas aceeași. Toxică!
În ansamblu, totul se rezumă la răfuieli, interese personale și de grup!
Pentru toate aceste motive, mă retrag azi din Partidul Social Democrat, urmând ca de luni să-mi depun adeziunea și să activez în grupul parlamentar al Pro România și să contribui alături de colegii mei la relansarea unei stângi autentice, care să reprezinte interesele tuturor românilor și nu doar ale unui grup restrâns.
Voi susține în continuare în Parlament legile care apără interesele românilor, așa cum le-am promovat în campania electorală, și voi vota inițiativele PSD care sunt benefice pentru români.
(…)
Rămân în continuare un luptător al principiilor de stânga, alături de oamenii care mi-au acordat încrederea și voi încerca, la fel ca și până acum, să nu-i dezamăgesc.
Sper să ne reîntâlnim cu toții, în timp cât mai scurt, sub cupola aceluiași partid de stânga! Să lucrăm împreună pentru români și pentru România!
Până atunci, prefer să fiu numit de unii trădător de partid, decât să fiu un trădător de țară și de popor!”, arată Octavian Petric.”