2012 – Apocalipsa sau un nou inceput?

Nu este nici prima, nici ultima data când sfârsitul lumii a fost prezis. Chiar daca pare ciudat, apocalipsa a început sa fie prezisa înca din cele mai vechi timpuri, începând chiar cu anul 500, când Hippolytus si Sextus Julius Africanus au prezis Armagedonul.
Apoi, în anul 1.000, când se împlinea prima cifra rotunda de la nasterea lui Iisus, specialistii credeau ca lumea se va sfârsi. În 1294, Papa Innocent al III-lea a prezis si el Apocalipsa, în urma unor calcule. Ziua de 27 noiembrie 1997 trebuia sa fie cea în care Pamântul va fi atacat de extraterestri, oamenii urmând sa devina sclavii lor.
Cu toate ca exista extrem de multe teorii de acest tip, cea care a stârnit cea mai mare panica a fost cea pentru anul 2000. Atunci, Iisus trebuia sa se reîntoarca, Antihristul sa se nasca, iar al treilea razboi mondial sa înceapa. Anul 2.000 a fost depasit de oameni fara probleme.

2012 - Apocalipsa sau un nou inceput?
2012 - Apocalipsa sau un nou inceput?

Cel mai cunoscut profet si poate cel caruia omenirea îi da cel mai des crezare este Nostradamus. Acesta ar fi prezis mai multe evenimente, precum atacul de la 11 septembrie 2001, colapsul economiei mondiale si ascensiunea lui Hitler.
De asemenea, el a avertizat ca va urma o serie de catastrofe care vor afecta civilizatia, a prezis cel de-al treilea razboi mondial, care ar urma sa înceapa dupa moartea succesorului lui Papa Benedict al XVI-lea. Cu toate asta, se pare ca pâna la adevaratul sfârsit al lumii, cel prezis de Nostradamus, mai este mult, el fiind asteptat în 3.797.
Cum mult mediatizata data de 11.11.2011 nu a adus sfârsitul lumii, adeptii apocalipsei mai au de asteptat cel putin pâna în 21 decembrie 2012.

2 comentarii

Comentariile sunt inchise