A inceput Evaluarea Nationala

A inceput Evaluarea Nationala
A inceput Evaluarea Nationala

Prima proba din cadrul evaluarii nationale pentru elevii de clasa a VIII-a, a inceput deja de luni, 25 iunie. Iata cateva reguli pe care elevii trebuie sa le respecte: Accesulelevilor în sali este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv pâna la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfasoara probele scrise.

Frauda si tentativa de frauda atrag dupa sine eliminarea din sala si acordarea notei 1 la lucrarea respectiva.

Supravegherea este asigurata, pentru fiecare sala, de doi asistenti, cadre didactice de alta specializare decât cea corespunzatoare disciplinei la care se sustine proba, proveniti din unitatea de învatamânt în care are loc examenul. Fiecare sala de examen va fi dotata cu camere de supraveghere video, conform ordinului de ministru care prevede obligatia comisiilor judetene de organizare a evaluarii nationale de a asigura camere de supraveghere video functionale în salile de clasa din unitatile de învatamânt în care se desfasoara probele.

Salile în care se sustine examenul vor fi, în prealabil, adaptate astfel încât elevii sa fie asezati câte unul în banca, în ordine alfabetica.

Pe usa fiecarei sali va fi afisata lista nominala cu elevii, dar si avertismentul prin care se anunta ca este strict interzis accesul cu materiale ajutatoare, mijloace electronice de calcul sau de comunicare.

Evaluarea lucrarilor este facuta de catre doi profesori din unitatea respectiva de învatamânt, de regula unitate scolara cu personalitate juridica.

Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 29 iunie (pâna la ora 14.00). În aceeasi zi, în intervalul orar 14.00-18.00 pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate în zilele de 30 iunie si 1 iulie. Afisarea rezultatelor finale (dupa contestatii) va avea loc în data de 2 iulie.

Evaluarea nationala se desfasoara, anual, într-o singura sesiune. Media de admitere în liceu va fi calculata ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.

In perioada 25 iunie – 01 iulie a.c. jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Giurgiu, vor asigura masurile de ordine si siguranta publica pe timpul desfasurarii Evaluarii Nationale a elevilor de clasa a VIII-a.

Patrulele de jandarmi vor executa misiuni în zona unitatilor de învatamânt unde se sustin probele scrise si la centrul de contestatii (scoala generala nr. 7):

–         Colegiul National „Ion Maiorescu”; scoala generala nr. 8; scoala generala nr. 6; scoala generala nr. 4; Grupul Scolar Mihailesti si „Dimitrie Bolintineanu” – Bolintin Vale; scolile generale din localitatile Bolintin Vale si Ghimpati.

În aceste misiuni jandarmii vor tine permanent legatura cu reprezentantii institutiilor de învatamânt în vederea solutionarii imediate a oricaror incindente care ar tulbura ordinea publica sau pune în pericol siguranta elevilor si a cadrelor didactice.