Activități preventive desfășurate în contextul Zilei D.G.A.

La data de 30 mai 2020, Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.), din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, a sărbătorit 15 ani de la înfiinţarea sa, ca structură specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.
În toți acești ani de activitate în lupta împotriva corupţiei, instituția noastră s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire cât şi a celor de combatere a faptelor de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional.
Prin toate acţiunile sale, D.G.A. promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul ca standarde atât pentru personalul propriu cât şi pentru cel al M.A.I.
În contextul aniversării Zilei Direcţiei Generale Anticorupţie, în perioada 28 – 29 mai 2020, ofiţeri din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Giurgiu, cu sprijinul reprezentanților I.P.J. Giurgiu – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității precum și ai Poliţiei oraşului Bolintin Vale şi Poliţiei oraşului Mihăileşti, au desfășurat două activități de prevenire a corupției, pe raza localităților mai sus menționate, pentru conștientizarea de către cetățeni a consecințelor implicării în fapte de corupție cât și adoptarea unui comportament integru în relația cu personalul Ministerului Afacerilor Interne.
Cu această ocazie un număr de 200 cetățeni, pietoni și conducători auto, au fost informați cu privire la aspecte privind competența D.G.A, infracțiunile de corupție precum și modalitatea de sesizare a acestor fapte, inclusiv că pot semnala gratuit acest gen de infracțiuni la sistemul de telefonie Call – Center anticorupție 0800.806.806.
De asemenea, cetățenilor le-au fost înmânate materiale de promovare ce conțin mesaje preventive.
Reamintim faptul că, la nivelul judeţului Giurgiu, Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, cu sediul în municipiul Giurgiu, strada Călugăreni nr. 26, județul Giurgiu, telefon/fax: 0246.207.180, e-mail [email protected].
Cetăţenii care doresc să sesizeze fapte de corupţie săvârşite de către personalul M.A.I., se pot prezenta în audienţă la sediul serviciului, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 12:00-15:00 sau ori de câte ori consideră necesar.
SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE GIURGIU