Angajat al DGASPC, cercetat pentru suspiciunea de agresiune sexuala asupra unor minore dintr-o casa de tip familial

abuzDirecţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu a demarat procedura de cercetare disciplinară prealabilă împotriva unui salariat al DGASPC, care își desfăşura activitatea în cadrul unei case de tip familial din institutie.
Împotriva angajatului există reclamaţii că ar fi făcut propuneri de natură sexuală unor minore aflate în plasament, în casa de tip familial respectivă; cele două minore, în vârstă de 14 si respectiv 15 ani, au reclamat ca respectivul salariat ar fi avut un comportament indecent față de ele, precizând că au refuzat propunerile de natură sexuală ale acestuia.
În data de 18.09.2017, imediat după ce minorele au sesizat situaţia unor salariaţi ai casei de tip familial, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu a reclamat situaţia la Poliţia Giurgiu; ulterior, în data 19.09.2017, o altă minoră din cadrul aceleiași case de tip familial a reclamat de asemenea că salariatul respectiv ar fi avut un comportament indecent și față de ea, situația fiind reclamată de asemenea la Poliția Giurgiu.
La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, împotriva persoanei reclamate a fost demarată procedura de cercetare disciplinară prelabilă împotriva salariatului respectiv, urmând a fi luate măsurile care se impun, după finalizarea cercetării.
In acest moment, salariatul în cauză nu mai lucrează în cadrul structurii rezidenţiale respective, fiind detaşat, pe perioada cercetării disciplinare prealabile, într-un alt loc de muncă din cadrul instituţiei.
Minorele care au reclamat această situaţie au fost incluse într-un program de consiliere psihologică.

2 comentarii

  1. Pt. a repune adevarul in….drepturi – minorele au facut sesizarea direct la Politie! De ce? Deoarece Hartuitorul !!! este fratele cumnatului actualei interimare ! Interimara la directorie ….nu la preotie…acolo e altcineva interimara…De fapt gura targului spune ca ar fi primit acest post(interimar)de director la schimb cu acordarea divortului (definitiv)partii clericale in vederea simbiozei intre culte si ”mana puterii” din teritoriu !!

  2. Lucrurile sunt complet scăpate de sub control la Protectia Copilului iar situatia e păstorita cu buna stiinta de Consiliul Judetean la cel mai inalt nivel. V-ar speria concluziile unei anchete facuta PE BUNE. La cum se fac angajarile aici nici nu e de mirare ca se intampla asa ceva. Toti care au fost angajati recent sunt trimisi sau apropiati ai Scheletului ce nu va e clar?

Comentariile sunt inchise