Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor – Măsuri minimale pentru ajutorarea membrilor cu venituri modeste

Intr-o adresa catre Primaria Giurgiu, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor solicita sprijinul municipalitatii pentru a recomabda persoane inscrise pentru a presta servicii de voluntariat, cu ajutorul carora se se rezolve solicitarile unor batrani aflati in dificultate.
In acest sens, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a atasat la adresa si doua din masurile pe care conducerea CARP le-a luat:
– Punerea la dispozitie pentru membrii asociatiei cu venituri mai mici de 1.000 de lei, a sumei de 150 de lei pentru procurarea de alimente, cu dobanda zero;
– Punerea la dispozitie pentru membrii asociatiei a doua linii telefonice, cu scopul de a veni in sprijinul celor neajutorati, batrani si fara rude, in cazul in care acestia solicita ajutor privind achizitionarea de alimente si produse strict necesare in perioada de autoizolare.N.R. Lasand de o parte tonul aproape imperativ al adresei, le sugeram celor din conducerea CARP Giurgiu sa ofere cei 150 de lei fara sa considere suma ca un imprumut (cu dobanda zero, cum spun ei), sa se adreseze multelor ONG-uri, care acum isi pot dovedi (in sfarsit) utilitatea, sau sa faca un apel umanitar public prin intermediul presei locale.
P.S. Nu stim de unde au aflat numarul alarmist de 3.000 de infectati cu COVID 19, drept pentru care le recomandam sa nu asculte numai stirile din parcuri si de la bancute, ci sa se informeze din surse credibile, oficiale.